SKF TKTL 40 pruža bezbednije i efikasnije merenje temperature

 • Priča

  2014 март 10, 14:00 CET

  Kompanija SKF prikazala je SKF TKTL 40 – prenosni infracrveni termometar koji beleži temperaturu, uz fotografiju ili video zapis, omogućavajući bezbedno i efikasno merenje sa distance.

  Geteborg, Švedska, 10. mart, 2014: Kompanija SKF prikazala je SKF TKTL 40, prenosni, lagani, višenamenski instrument za merenje temperatura iz daljine. SKF TKTL 40 jedini je infracrveni termometar u svojoj klasi koji može da fotografiše i snimi video zapise na kojima se prikazuje izmerena temperatura, što omogućava inženjerima da lakše i bezbednije izmere temperaturu na površinama. 

  Neotkrivanje abnormalnih temperatura može dovesti do neplaniranog zastoja u radu mašine, dok visoke temperature mogu izazvati oštećenje sredstva za podmazivanje i ležaja. SKF TKTL 40 je precizan termometar za tehničare koji se lako koristi i pomoću kog se mogu sprečiti ovi problemi i bezbedno obaviti merenje temperature.

  „Infracrveni termometar kompanije SKF, TKTL 40 je izuzetno raznovrstan instrument koji se koristi od strane tehničara za održavanje i stručnjaka za HVAC (Grejanje, ventilacija i klima uređaji). Uz mogućnosti za fotografsko i video snimanje, TKTL 40 omogućava da merenja budu pregledana i podeljena, što pomaže celom timu da direktno sagleda situaciju“ izjavio je Jens Kaman, Rukovodilac SKF odseka za proizvode.

  SKF TKTL 40 omogućava istovremeno merenje i prikazivanje većeg broja svojstava u okruženju, što ovaj uređaj čini idealnim za stručnjake za HVAC. Sve informacije o obavljenom merenju, uključujući i svojstva okruženja kao što su ambijetalna temperatura, tačka rose i temperatura kondenzacije, kao i relativna vlažnost, mogu se skladištiti, ponovo učitati i izvesti na računar. 

  Uz opseg razdaljine od mesta od 50:1, SKF TKTL 40 omogućava tačna merenja temperature u veoma malim oblastima, čak i prilikom velikih razdaljina i promenljivom emisijom koju može podesiti korisnik u opsegu od 0,1 i 1,0 on omogućava precizno merenje temperature na većini površina. Korisnik jednostavno nišani i povlači okidač i temperatura se prikazuje na ekranu, dok dve laserske tačke označavaju ciljanu oblast merenja. Pored toga, TKTL 40 poseduje sondu i omogućava istovremeno merenje temperatura direktnim kontaktom i infracrveno.

  SKF TKTL 40 nudi širok spektar infracrvenog merenja temperatura od –50 do +2.300 °C (–58 do +4.172 °F). Kontaktna merenja mogu se obaviti u opsegu od –50 do +1.370 °C (–58 do +2.498 °F). 

  Termometar je opremljen ekranom sa pozadinskim osvetljenjem, dvostrukim laserom za označavanje, sondom sa konekcijom K-tipa i svetlom LED lampom, koja omogućava da se predmet vidi čak i pri lošem osvetljenju. Funkcija beleženja podataka može se koristiti za vizuelizaciju promena temperature, dok korisnici mogu odabrati jake i slabe alarme za zvučne signale za upozorenje. Za produženi vek trajanja, funkcija po izboru korisnika za automatsko isključivanje optimizuje radni vek punjive baterije, dok se sam uređaj dostavlja u čvrstoj kutiji za nošenje. SKF TKTL 40 takođe je jedan od par termometara na tržištu koji se dostavlja sa sondom za direktno kontaktno merenje temperature.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (11.2 MB)

SKF logo