Nova rešenja kompanije SKF za Scuderia Ferrari 2014. F1 bolid

 • Priča
  Scuderia Ferrari F14 T
  Scuderia Ferrari F14 T

  2014 март 11, 14:00 CET

  Geteborg, Švedska, 11. mart 2014. godine: Kompanija SKF razvila je mnoga nova rešenja za brend novog Scuderia Ferrari F14 T koji je zvanično predstavljen 25. januara.

  Važan posao kompanija SKF obavila je za Ferrari pogonsku jedinicu koja će se koristiti od sledeće sezone F1 pa na dalje. Ovaj V6 motor, koji poseduje nivo hibridizacije koji nikada do sad nije postignut, pruža uštedu goriva i do 30% u cilju postizanja veće izdržljivosti preko snažnog sistema za povratak snage.

  U proizvode koje dostavlja kompanija SKF spadaju hibridni ležajevi sa novim keramičkim valjcima, prilagođeni ležajevi dizajnirani uz najmodernije tehnologije iz oblasti vazdušno kosmičke industrije kao i veoma efikasni ležajevi za prenos snage. 
  Svi ovi proizvodi moraju da izdrže veoma teške uslove rada - najvažnije karakteristike su pouzdanost, trenje i otpor na habanje - u dugom vremenskom periodu. 

  „Tokom 65 godina kompanija SKF udružena je sa Scuderia Ferrari u višegodišnjem nastojanju da zajedno ispune najzahtevnije i najuzbudljivije tehničke zahteve. Kompanija SKF je ponosna da uz Ferrari učestvuje u ovom novom neverovatnom putovanju kroz istoriju Formule 1 uz novi V6 motor sa turbopunjačem“, izjavio je Žan-Silvan Miglior, Rukovodilac SKF Racing odseka. 

  Pored rešenja kompanije SKF za F1 bolid za 2014. godinu, Scuderia Ferrari je pohvalila odnos koji je razvila sa kompanijom SKF.

  „Mi znamo kako kompanija SKF posluje i poznajemo inženjere u Racing odseku, koji su uvek spremni da prihvate naše zahteve i podrže razvojne projekte. Partnerstvo između kompanija SKF i Ferrari uključuje povremene sastanke u Marinelu, ali tek u hitnim slučajevima možete stvarno videti kolika je njihova efikasnost. Kompanija SKF je brza i efikasna, naročito u slučajevima vezanim za probleme sa ležajevima za bolid Formule 1. Oni su obavili sjajan posao za projekat 2014, posebno na menjaču, motoru i sisteme za povratak energije.
  U 2014. godini, uz nove propise, promenićemo i opterećenje i uslove upotrebe, pa će zbog toga saradnja sa inženjerima iz kompanije SKF biti još važnija“, izjavio je Simon Resta, zamenik šefa dizajnera, Scuderia Ferrari.

  Prvi zvanični dokument koji označava partnerstvo između Scuderia Ferrari i kompanije SKF je telegram iz 1948. godine iz kompanije Ferrrari u kom se kompaniji SKF zahvaljuju na tehničkoj saradnji koja je pomogla da Ferrari pobedi u istorijskoj trci „Mille Miglia“.

  Najnoviji zvanični sponzorski ugovor potpisan 2012. godine uključuje dostavu ležajeva za glavčine točka, vešanje, prenos, motor i sistem za povratak energije, kao i rešenja za zaptivke i inženjerske usluge, naročito u oblasti sistema za praćenje stanja. Kompanija SKF dostavlja oko 150 komponenti za Scuderia Ferrari, što znači skoro sve ležajeve koji su montirani na ovom bolidu Formule 1. Kompanija SKF kasnije prenosi razvijenu tehnologiju u ponude za automobilsku industriju.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za više informacija, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Monik Turner, +1 267 436 6836, +1 215 801 8722, Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2012. bila je 64.575 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group. • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (1.5 MB)

SKF logo