Kompanija SKF predstaviće rešenje za kriogenu pumpu na sajmu Asia Pacific Maritime

2014 март 11, 16:00 CET

Kompanija SKF će prvi put predstaviti svoja nova kriogena rešenja za ležajeve za LNG pumpe za pomorsku industriju na sajmu Asia Pacific Maritime 2014, od 19. do 21. marta, u Singapuru

Geteborg, Švedska, 11. mart 2014. godine: Kompanija SKF će prikazati spektar rešenja koja povećavaju efikasnost i profit u pomorskoj industriji na sajmu Asia Pacific Maritime 2014. koji će se održati od 19. do 21. marta u Marina Bay Sands, u Singapuru. U eksponatima na sajmu biće i novo rešenje kompanije SKF za kriogene ležajeve za LNG pumpe, koji ispunjavaju potrebe globalnih flota LNG tankera pružanjem povećane fleksibilnosti, dostupnosti i pouzdanosti prilikom rukovanja vrednim teretom.

Ležajevi, koji se mogu zatražiti uz novu pumpu ili primeniti kao nadogradnja prilikom zamene postojećih kriogenih ležajeva, koriste posebnu toplotno obrađenu vrstu super izdržljivog nerđajućeg čelika kompanije SKF sa visokim nivoom azota kako bi povećali temperaturnu stabilnost, čvrstinu i otpor na habanje. Rotacioni elementi prave se od silikon nitridne keramike za ležajeve, a ležajevi se sami podmazuju pomoću tečnog gasa.

Druga rešenja na sajmu uključuju OKCX spojnicu za vratilo iz kompanije SKF koja poseduje unutrašnju manžetnu obloženu karbidima pomoću najnovije plazma tehnologije. Ona su prilagođena prema zahtevima svakog pojedinačnog klijenta uz omotač koji značajno povećava trenje i pruža OKCX spojnici brojne prednosti. Najprimetnije je da je obrtni moment OKCX mnogo veći nego kod rešenja koja ne koriste omotač za veliko trenje.

Kompanija SKF takođe će prikazati svoje onlajn i fiksne sisteme za praćenje stanja u luci, koji optimizuju bezbednost i pouzdanost najvažnijih mašina na brodu automatskim kontinualnim sakupljanjem podataka. Razvijeni u skladu sa zahtevima agencije za klasifikaciju, ovi sistemi omogućavaju analizu ili interpretaciju podataka u bilo kom trenutku, na brodu ili preko daljinske dijagnoze preko brodskog komunikacionog sistema.

Takođe će biti prikazan i, SKF Blohm + Voss Industries SC3 prsten – nova generacija prstena za zaptivke za SIMPLEX-COMPACT zaptivke za krmene cevi, koji ima bolju sposobnost za toleranciju razlika u pritisku. SC3 ima kraći obod, koji omogućava da oblast koja je pod opterećenjem zbog pritiska bude smanjena, a nova ugaona opruga sa samo-nivelacijom pomaže da se prsten bolje prilagodi stvarnom pritisku. Još jedna inovacija na štandu kompanije SKF biće rešenja za automatsko podmazivanje za sisteme za podizanje, dizajnirana tako da rade u okruženjima sa ekstremnim uslovima, pružajući povećanu bezbednost i pouzdanost za platforme na moru. 

Portfolio za pomorsku industriju kompanije SKF značajno se proširio u poslednje dve godine i biće ključni centar interesa na sajmu Asia Pacific Maritime 2014. Proizvode kompanije SKF videće preko 12.000 posetilaca iz više od 60 zemalja, ističući rastući status kompanije SKF kao velikog dobavljača / partnera u pomorskoj industriji. 

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte:
Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.


SKF logo