Kompanija SKF dostavlja rešenja za e-up!, prvi električni auto kompanije Volkswagen

2014 април 09, 13:00 CEST

Geteborg, 09. april 2014. godine: Kompanija SKF dostaviće kompaniji Volkswagen ležajeve koji štede energiju za električni pogonski mehanizam za njihovo prvo vozilo na potpuno električni pogon, e-up!.

Kompanija SKF dostaviće prilagođene konusne kuglične ležajeve i SKF eDrive kuglične ležajeve za električni motor i menjač za e-up!, koji je predstavljen u jesen 2013. Rešenja pomažu u smanjenju trenja i buke za električni pogonski mehanizam, omogućavajući povećani vozni spektar vozila..

Trigve Sten, predsednik, SKF Automotive je izjavio, „Kompanija SKF veoma je srećna što ima priliku da opremi Volkswagen-ov e-up!. SKF eDrive kuglični ležaj je proizvod iz našeg SKF BeyondZero portfolija i jedno je od naših rešenja za uštedu energije za hibridna i potpuno električna vozila. Naše partnerstvo sa kompanijom Volkswagen raslo je tokom godina i obe strane preduzimaju pozitivne korake u oblasti održivosti kako bi smanjili globalni otisak emisije gasa staklene bašte. Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Volkswagen.“

Od predstavljanja tržištu prvih električnih automobila iz kompanije Volkswagen, kompanija SKF nastavlja da blisko sarađuje sa kompanijom Volkswagen u cilju podrške u razvoju nove generacije električnih automobila.

SKF BeyondZero portfolio uključuje proizvode i rešenja iz kompanije SKF koja donose značajne pogodnosti na polju životne sredine našim klijentima u cilju očuvanja balansa u atmosferi, promocije efikasne i odgovorne upotrebe resursa na zemlji i/ili izbegavanje pražnjenja u vodu. Rešenja takođe donose vrednost poboljšanjem efikasnosti u primeni koja vodi do pozitivnih krajnjih efekata po potrošače, kao što je na primer, ušteda goriva.


Aktiebolaget SKF
(obj.)Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com
SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. godini bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 45.220. www.skf.com

® SKF je registrovani trgovački znak SKF Grupe.
® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

SKF logo