Novo mazivo razvijeno od strane kompanije SKF smanjuje trenje i pomaže u smanjenju potrošnje goriva

 • Priča

  2014 април 25, 14:00 CEST

  Geteborg, 25. april 2014: Kompanija SKF je predstavila novo rešenje za podmazivanje za jedinice ležajeva glavčina (HBU-ovi) koje smanjuje trenje za i do 9% u poređenju sa standardnim rešenjima dok zadržava iste performanse ležaja. Mazivo za smanjenje trenja ispunjava potrebe tržišta za smanjenje trenja u ležajnim jedinicama točka, smanjujući tako i emisije CO2 i potrošnju goriva u cilju poboljšanja ukupne efikasnosti vozila.

  Mazivo za smanjenje trenja je razvijeno pomoću nove hemijske formule sa optimizovanim spektrom između modifikatora trenja i aditiva za sprečavanje habanja i potpuno je kompatibilno sa komponentama ležajeva. Mazivo za smanjenje trenja doprinosi smanjenju trenja održavajući isti učinak ležajeva po pitanju trajanja, čvrstine, zaptivanja i lažne korozije.

  Ovo mazivo za smanjenje trenja za jedinice ležajeva glavčina smanjuje apsorbovanu energiju i do 9,5% u poređenju sa standardnim mazivom. Korišćenjem SKF Vehicle Environmental Performance Simulator (VEPS) i na osnovu New European Driving Cycle (NEDC), proračunato je da automobil sa četiri jedinice ležaja točkova koje koriste mazivo za sprečavanje trenja umanjuje emisiju CO2 za 0,15 g po kilometru. Kada se to primeni na godišnju kilometražu od 14.500 km, umanjenje je 2,9 kg CO2 godišnje.

  Mazivo je napravljeno tako da ispunjava očekivanja klijenta za potrebe primene ležajne jedinice, maksimalno povećavajući pogodnosti smanjenja trenja i povećanja efikasnosti za sve korisnike. Može se primenjivati na sve generacije jedinica ležajeva točka i pogodno je i za nove i za stare dizajne.

  Mazivo za smanjenje trenja je deo SKF BeyondZero portfolija. SKF BeyondZero rešenja dizajnirana su da pomognu u smanjenju emisija CO2, očuvanju ograničenih resursa i zaštiti životne sredine od upotrebe i širenja toksičnih supstanci.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)


  Za više informacija, kontaktirajte:

  Monik Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722monique.turner@skf.com  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.


 • Slika

Preuzmite komplet za novine

Komplet za novine (6.2 MB)

SKF logo