Kompanija SKF potpisuje sporazum o strateškom partnerstvu sa kompanijom Envision Energy

2014 мај 22, 14:00 CEST

Kompanija SKF potpisala je sporazum o strateškom partnerstvu (SPA) sa kompanijom Envision Energy, vodećim svetskim proizvođačem turbina za vetar. Partnerstvo će ojačati tekuću i veoma uspešnu saradnju koja je uspostavljena pre nekoliko godina, i usmerena na donošenje pouzdanih turbina za vetar sa visokim performansama na tržište.

„Kompanija SKF blisko sarađuje u razvoju sa kompanijom Envision Energy“ izjavio je Sani Čan, rukovodilac odseka Obnovljivi izvori energije, SKF Kina. „Sporazum o strateškom partnerstvu potvrđuje našu tekuću saradnju i još više ojačava blisku saradnju između obe kompanije, koja se fokusira na pružanje rešenja za dobijanje energije koja su održiva i povoljna po životnu sredinu.“

Kompanija Envision Energy osnovana je 2007. godine i jedna je od kompanija sa najvećim rastom u oblasti industrije dobijanja energije pomoću vetra i spada u pet vodećih proizvođača turbina za vetar u Kini. Kompanija Envision pruža Smart Wind softver i Smart turbinu, integracijom napredne tehnologije senzora, učenja za mašinu i sofisticirane tehnologije za kontrolu u turbine kao i pružanjem velike analize podataka.

„Kompanija SKF je od početka bila najveći dobavljač kompaniji Envision Energy, i mi smo primenili međusobne ključne kompetencije kako bismo pomogli da obe strane dostignu svoje ciljeve u inovaciji poslovanja“ izjavio je Aleks Sun, rukovodilac u odseku Strateškog i poslovnog razvoja kompanije Envision Energy. Kompanija Envision Energy razvila je blisku vezu sa kompanijom SKF za dostavu ležajeva i rešenja za ukrštene platforme uz primenu rešenja za zaptivke i sredstva za podmazivanje, kao i tehničku saradnju.

SPA između kompanija Envision i SKF potpisan je tokom marta 2014. godine u Šangaju.


Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za više informacija, kontaktirajte:
Odnosi sa štampom: Nia Kilstrom, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je registrovana robna marka SKF Group.


SKF logo