Kompanija SKF pokreće svoje kvalifikacione fudbalske turnire Meet the World 2014, za Gothia Cup 2014.

 • Priča
  SKF Meet the World igrači iz Zambije

  2014 јун 04, 09:00 CEST

  Geteborg, Švedska, 4. jun 2014. godine: Ovoga leta, milioni ljubitelja fudbala okupiće se i pratiti završni turnir FIFA Svetskog prvenstva u julu. Kompanija SKF započela je fudbalsku sezonu još u martu, na turnirima Meet the World, koji se ove godine održavaju u 24 zemlje u svetu. U julu će se ovi mladi fudbaleri okupiti za Gothia Cup, gde timovi kompanije SKF dobijaju šansu da stignu do finala i postanu zvezde.

  „Oduševljeni smo partnerstvom koje smo razvili sa organizacijom Gothia Cup-a u proteklim godinama i sa turnirima Meet the World, koji su započeli 2007. godine. Meet the World pruža još većem broju dece, sa raznovrsnijim poreklom, priliku da igraju fudbal i da dođu u Geteborg i takmiče se sa timovima iz preko 75 zemalja. Zajedno, ova dva turnira pružaju deci širom sveta priliku da ostvare svoje snove,“ izjavio je Tom Džonston, Predsednik i direktor kompanije SKF.

  Postani buduća zvezda
  Tema ovogodišnjeg turnira kompanije SKF, Meet the World, je „Postani buduća zvezda“, i kompanija SKF se nada da će učešće na ovom veoma posebnom događaju inspirisati decu iz celog sveta da maksimalno ostvare svoj potencijal. Kompanija SKF pokreće Facebook aplikaciju koja će omogućiti da se svako oseti kao fudbalska zvezda kreiranjem fudbalske kartice pomoću slike sa korisnikovog profila.

  „Aplikacija je otvorena za svakoga i mi očekujemo i ohrabrujemo fudbalske entuzijaste iz celog sveta da učitaju svoje fotografije i kreiraju lične, personalizovane kartice“ izjavila je Julija Persdoter, Lider za globalne projekte za turnire Meet the World kompanije SKF.

  Globalno okupljanje u Geteborgu, Švedska
  Fudbalski turniri kompanije SKF, Meet the World, 2014. godine održavaju se u 24 zemlje u kojima zaposleni kompanije SKF doprinose svojim zajednicama organizacijom turnira kompanije SKF. Oni se održavaju od marta do juna a pobednički timovi iz svake zemlje putuju u Geteborg kako bi učestvovali na Gothia Cup-u. Treću godinu zaredom kompanija SKF će takođe organizovati Meet the Word turnir u Francuskoj za decu sa posebnim potrebama, a pobednici će putovati u Geteborg, kako bi učestvovali na turniru Kim Källström Trophy.

  Gothia Cup, najveći svetski turnir za mlade fudbalere pruža priliku mladima da igraju na svetskoj sceni i takmiče se sa timovima širom sveta. Ove godine, preko 1600 timova sa preko 37.000 dece i tinejdžera igraće više od 4500 utakmica na 110 terena. Finalne utakmice se igraju ispred 40.000 gledalaca – broj gledalaca koji mnogi fudbalski timovi za odrasle nikad ne postignu.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)


  Za više informacija, kontaktirajte:
  Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
  Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
  Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (5.8 MB)

SKF logo