Kompanija SKF otvara SKF kampus u oblasti Jiading i SKF Distributivni centar za Severnoistočnu Aziju

2014 јун 10, 09:00 CEST

Prikazuje kontinualno poverenje kompanije SKF u Kinu

Geteborg, Švedska, 10. jun 2014. godine: Kompanija SKF otvorila je SKF kampus u oblasti Jiading i SKF Distributivni centar za Severnoistočnu Aziju, u Šangaju, Kina. Završetak oba projekta pokazuje kontinualno poverenje kompanije SKF u kinesko tržište, kao i posvećenost kompanije SKF kreiranju veće vrednosti za klijente u Kini lokalizacijom razvoja proizvoda i proizvodnje i implementacijom najmodernije logistike.

„Završetak SKF kampusa i Distributivnog centra za Severnoistočnu Aziju u potpunosti prikazuje naše poverenje u kontinualno rastući razvoj kineskog tržišta. Kao kompanija za inženjering znanja, naše ključne kompetencije dolaze iz stalnih inovacija, što se ne prikazuje samo u tehnologijama i proizvodima, već se takođe oslikava u poslovnim operativnim modelima koji imaju za cilj stvaranje veće vrednosti za naše klijente. SKF kampus u oblasti Jiading i SKF Distributivni centar za Severnoistočnu Aziju značajno ojačavaju našu sposobnost za pružanje bolje usluge našim klijentima u Kini i Severoistočnoj Aziji“ izjavio je Tom Džonston, Predsednik i Generalni direktor kompanije SKF.

SKF kampus u oblasti Jiading prostire se na površini od 45.207 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije je 700 miliona švedskih kruna, i izgrađen je u skladu sa LEED standardima. On se nalazi u industrijskom kampusu za proizvodnju auto delova, Shanghai International Automobile City, Anting Town, Oblast Jiading, koja je poznata po kompletnom sistemu za podršku za automobile i nalazi se u blizini nekoliko velikih klijenata kompanije SKF iz automobilske i drugih industrija. U kampusu se nalazi nova fabrika za proizvodnju automobilskih delova, Globalni tehnički centar i SKF Solution fabrika i SKF Koledž u Kini. Globalni tehnički centar biće integrisani deo globalne mreže Tehničkih centara, a usmeriće se na razvoj globalnih i lokalnih potreba.

Radovi na SKF Distributivnom centru za Severnoistočnu Aziju počeli su u septembru 2012. godine. Uz ukupna ulaganja od 100 miliona švedskih kruna i sa lokacijom u Kineskoj (Šangajskoj) Pilot free trgovačkoj zoni (FTZ), on obuhvata trgovinu, logistiku i izmirenja računa i pokrivaće Severnoistočnu Aziju.

Pored inovativnih metoda za poboljšanje efikasnosti rada, SKF Distributivni centar je ekološka zgrada konstruisana uz potpunu usaglašenost sa LEED Gold standardom. Sistem za stvaranje solarne energije može da proizvede 815.000 kWh električne struje i da smanji emisiju CO2 za 400 tona godišnje. Pored toga, potrošnja vode može se smanjiti za 2.038 m3. Ova dostignuća su integralni deo SKF BeyondZero posvećenosti i u potpunosti prikazuju posvećenost kompanije SKF za zaštitu životne sredine.

Aktiebolaget SKF
(obj.)Za više informacija, kontaktirajte:
Direktna veza za medije: +46 31 337 2400
Odnosi sa štampom: Rebeka Janzon, +46 31-337 3880; +46 727-173 880; rebecca.janzon@skf.com
Odnosi sa investitorima: Marita Bjork, +46 31-337 1994; +46 705-181 994; marita.bjork@skf.com


SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivki, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, inženjersku konsultaciju i obuku. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i više od 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. bila je 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 48.401. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


SKF logo