Tečna maziva odobrena za prehrambenu industriju kompanije SKF poboljšavaju bezbednost i pouzdanost

 • Priča

  2014 октобар 01, 09:00 CEST

  SKF je predstavio širok asortiman tečnih maziva za prehrambenu industriju koja su odobrena od strane NSF/H1, Kosher i Halal, a koja nude izvanredna svojstva podmazivanja za veliku većinu uslova u industriji hrane i pića.


  Geteborg, Švedska, 1. oktobar, 2014. godine: Kompanija SKF je pokrenula proizvodnju tečnih maziva odobrenih za prehrambenu industriju koja mogu povećati pouzdanost i bezbednost primena u industriji hrane i pića. Specijalno razvijene proizvode su odobrili NSF/H1, Kosher i Halal.


  Prehrambena industrija zahteva tečna maziva koja ne samo da nude standardna svojstva podmazivanja za odolevanje habanju, trenju, koroziji i oksidaciji, već su pogodna i za prehrambenu industriju, međunarodno su odobrena i nude mogućnost rada u strogim uslovima proizvodnih sredina.


  Prošireni asortiman tečnih maziva odobrenih za prehrambenu industriju kompanije SKF je specijalno razvijen radi pouzdanog rada u uslovima tipičnih primena u industriji hrane i pića i za zadovoljenje potreba proizvođača za obezbeđenjem bezbednih proizvoda.

  „Dobre prakse upravljanja podmazivanjem su od suštinskog značaja za naše klijente iz industrije hrane i pića“, kaže Žan Kristof Brosard, globalni direktor, Segment za hranu i piće, SKF. „Podmazivanje utiče na efikasnost sredstava i potrošnju energije, dok neodgovarajuće prakse mogu uticati na bezbednost hrane. Pokretanje proizvodnje ovih tečnih maziva predstavlja jačanje sposobnosti kompanije SKF da pruži podršku klijentima sa tečnim mazivima za celu fabriku, u skladu sa procesima HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point - Analiza opasnosti i ključna kontrolna tačka). U kombinaciji sa našim sistemima podmazivanja, besplatnim rešenjima za ponovno podmazivanje i znanjem o upravljanju podmazivanjem, ovo daje našim klijentima mnoge opcije za optimizaciju upravljanja podmazivanjem na celoj poslovnoj lokaciji.“

  Prošireni asortiman kompanije SKF obuhvata: Mazivo za opšte namene LGFP 2, mazivo za velika opterećenja LGFD 2, mazivo za opšte namene LGFS 00, mazivo za visoke temperature LGFT 2, mazivo za niske temperature LGFC 1, ulje za lance sa velikom vlažnošću LFFM 80, ulje za lance za opšte namene LHFP 150, ulje za lance za visoke temperature LFFT 220, suvo mazivo u spreju LDTS 1, hidraulično ulje LFFH 46, hidraulično ulje LFFH 68, ulje za zupčanike LFFG 220 i ulje za zupčanike LFFG 320.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. godini je iznosila 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (605 KB)

SKF logo