SKF ispunjava zahteve automobilske industrije sa dva inovativna proizvoda u jednom za električne automobile

 • Priča

  2014 новембар 21, 14:00 CEST

  Kompanija SKF je lansirala jedinicu ležaja sa senzorom za uređaj za kodiranje motora (SKF MESBU), obezbeđujući laku i preciznu kontrolu motora za sledeću generaciju vozila sa elektromotorima i hibridnim motorima, uključujući starter-alternatore za zaustavljanje i pokretanje.


  Geteborg, Švedska, 21. novembar 2014. godine: Kompanija SKF je lansirala jedinicu ležaja sa senzorom za uređaj za kodiranje motora (SKF MESBU) za tržište vozila sa elektromotorima i hibridnim motorima. Ovaj značajan razvoj u tehnologiji ležajeva sa senzorom je prvi te vrste u industriji, time što integriše tehnologiju ležaja i senzora u jednoj, kompaktnoj jedinici. SKF MESBU je posebno projektovana i proizvedena za povećanje radnih performansi i preciznosti električnih i hibridnih automobila, uključujući funkciju zaustavljanja i pokretanja koja se zasniva na starter-alternatorima. To takođe pojednostavljuje i značajno smanjuje troškove proizvodnje kupaca, jer su performanse senzora potpuno nezavisne od procesa montaže kupca.


  Kao napredak u odnosu na prethodne ponude senzora za ležajeve za sinhrone motore, nova SKF MESBU daje precizne signale za kontrolu asinhronih motora, zahvaljujući integraciji tehnologije magnetnog senzora u ležaj. Jedinica daje postepeni izlaz signala kao uređaj za kodiranje sa nivoom kvaliteta i tačnosti koji garantuje SKF, omogućavajući merenje brzine i smera asinhronog elektromotora u realnom vremenu.


  Zbog kompaktnog dizajna i poboljšanih performansi SKF MESBU, postoji smanjenje kako u težini, tako i veličini elektromotora, kao i ušteda u troškovima za kupca. Krajnji rezultat je pojednostavljen proces montaže i gotov proizvod.


  Menadžer segmenta SKF Motori i e-pogonski mehanizmi, Alberto Karlevaris, prokomentarisao je: „Lansiranjem jedinice ležaja sa senzorom za uređaj za kodiranje motora, SKF ojačava svoju lidersku poziciju u pružanju jedinstvene tehnologije i rešenja za ležajeve. Pošto se industrija elektromotora priprema za asinhronu električnu kontrolu, imperativ je da tehnologija podržava ove promene: SKF jedinica ležaja sa senzorom za uređaj za kodiranje motora je jasan odgovor na potrebe kupaca. Ovo znači ponudu kompaktnijih proizvoda koji su prilagođeni za konkretne zahteve, kako za poboljšanim performansama, tako i za smanjenjem potrošnje energije, uz omogućavanje veće gustine energije i jednostavnije montaže za proizvođače elektromotora.“


  SKF MESBU je deo portfolija proizvoda i usluga ‘BeyondZero’ kompanije SKF. One su projektovane radi pozitivnog uticaja na životnu sredinu i kupce koji ih koriste. Kao ključna komponenta u proizvodnji električnih i hibridnih automobila, jedinica će igrati ulogu u smanjenju emisija ugljenika i korišćenja goriva. Prednost instaliranja lakšeg, manjeg elektromotora omogućava da vozila rade efikasnije. 


  SKF jedinica ležaja sa senzorom za uređaj za kodiranje motora takođe poseduje brojne opcione dodatke. Ovo uključuje telo senzora projektovano sa prirubnicom, koje može da se integriše kao deo kućišta motora i SKF eDrive kuglični ležaj, za malo trenje i prilikom vožnje velikim brzinama.


  Aktiebolaget SKF

       (obj.)


  Za dodatne informacije, kontaktirajte: 

  Odnosi sa štampom: 

  Monique Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722; Monique.Turner@skf.com


  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta.


  Godišnja prodaja u 2013. godini je iznosila 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.401. www.skf.com


  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (135 KB)

SKF logo