SKF i Vantage sarađuju da bi poboljšali pouzdanost brodova za bušenje i produžili interval potrebe boravka na suvom doku

 • Priča

  2014 децембар 11, 09:00 CEST

  Geteborg, Švedska, 11. decembar, 2014. godine: SKF USA Inc. i Vantage Drilling, Inc., vodeći međunarodni izvođač ofšor bušenja koji posluje i upravlja flotom modernih platformi za bušenje visokih specifikacija su kombinovali resurse za poboljšanje pouzdanosti flote brodova za bušenje Titanium Explorer i Platinum Explorer u vlasništvu kompanije Vantage. Ova plovila su projektovana za rad u najdubljim vodama Meksičkog zaliva i drugih ofšor globalnih basena za istraživanje nafte i gasa. Zasnovani na stručnosti SKF u primeni sistema za praćenje stanja i filozofiji kompanije Vantage o unapređenju mehaničke pouzdanosti njenih brodova za bušenje, ovi brodovi će biti opremljeni sveobuhvatnim sistemom praćenja propulzije i pozicioniranja potisnika.

  Kompanija SKF je preduzela temeljno proučavanje mehaničkog sistema potisnika, uključujući ležajeve, podmazivanje, menjače i pogonske motore za projektovanje rešenja za praćenje na osnovu stanja, uz podršku usluga daljinske dijagnostike, koja će pružiti kompaniji Vantage pravovremene informacije o mehaničkom zdravlju njihovih potisnika zajedno sa naprednim upozorenjem o problemima koji bi mogli uticati na bušenje ili rad sistema propulzije.

  Primena ovog sistema uz usluge daljinske dijagnostike koje pruža SKF će omogućiti kompaniji Vantage da se usaglasi sa smernicama Američkog zavoda za registar brodova (ABS) za procedure održavanja na osnovu stanja. Kroz primenu ovih sistema i procesa, kompanija Vantage će sada moći da produži obavezni ukupan interval potreban za fizički pregled potisnika dok operativno stanje resursa to ne bude zahtevalo. To će stvoriti velike uštede tokom radnog veka resursa i doprineti značajnim poboljšanjima u operativnom korišćenju brodova za bušenje.

  „Vantage Drilling i njihovo osoblje su priznati u industriji po pružanju superiorne tehničke podrške svojim klijentima koji obuhvataju nekoliko velikih međunarodnih i nacionalnih naftnih kompanija. Kompanija SKF je ponosna što će se povezati sa njima da bi im pomogla u daljem pomeranju granica“, rekao je Džejms Henri, Direktor za krajnje korisnike za tržište Meksičkog zaliva kompanije SKF.

  „Poznajemo SKF dugi niz godina kao kvalitetnog dobavljača kritičnih mehaničkih komponenti i zaključili smo da su njihov sistem praćenja stanja i usluge daljinske dijagnostike pogodni za našu strategiju unapređenja pouzdanosti i prednosti naših najnovijih brodova. Impresionirani smo profesionalnom podrškom i pravovremenom implementacijom SKF rešenja“, rekao je Bil Tomson, potpredsednik, Tehničke službe, lanac snabdevanja i projekti.

  Važan faktor u održavanju ABS sertifikata je proces strategije praćenja i analize podataka koji će kompanija SKF pružiti iz njene nedavno sertifikovane SKF Fabrike za rešenja u Hjustonu, u Teksasu.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Monique Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722; Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2013. godini je iznosila 63.597 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.401. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group
  .

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (11.7 MB)

SKF logo