SKF otvorio novu fabriku za sisteme podmazivanja u Češkoj Republici

2014 новембар 19, 09:00 CET

Investicija kompanije SKF će doprineti rastućem poslovanju u oblasti sistema za centralno automatsko podmazivanje. Novi objekat je dobio je najviši LEED rejting (LEED Platinum) za liderstvo u projektovanju u oblasti energetike i ekologije kao priznanje za održivi dizajn, a to je prva fabrika SKF koja je dobila ovo priznanje.


Geteborg, Švedska, 19. novembar 2014. godine: SKF danas pušta u rad svoje prošireno proizvodno postrojenje za podmazivanje u Češkoj Republici. Proširena fabrika je projektovana sa fokusom na smanjenje opšteg uticaja zgrade na životnu sredinu, uključujući i efikasnije korišćenje energije i vode, kao i izbor održivijih građevinskih materijala. To je doprinelo da se zgradi dodeli najveći mogući LEED Platinum rejting od strane Udruženja SAD-a za zelenu gradnju (US Green Building Association).

„Vidimo značajan potencijal za budući rast u našem poslovanju automatizovanih sistema za podmazivanje. Ovi sistemi, uključujući i liniju proizvoda Quicklub proizvedenih u Hodovu, koriste do 30% manje maziva nego ručni sistemi, a naš novi objekat ovde garantuje da ćemo biti u stanju da nastavimo da zadovoljavamo potrebe naših kupaca“, kaže Tom Džonston, predsednik i glavni izvršni direktor SKF. 

Komentarišući posvećenost Grupe ekologiji, on kaže, „Otkad je doneta odluka da se investira u našu fabriku u Hodovu, dobijanje najvećeg mogućeg LEED rejtinga je bilo jedan naših glavnih prioriteta. Kao deo naše posvećenosti svođenju na minimum uticaja našeg poslovanja na životnu sredinu i smanjenju operativnih troškova naših objekata, pod okriljem SKF BeyondZero, naša ambicija je da svaki novi proizvodni objekat bude projektovan i sertifikovan u skladu sa LEED standardom.“

SKF je napravio značajne investicije u proširenje svog poslovanja sistema za podmazivanje u poslednjih nekoliko godina, od akvizicija i integracija Willy Vogel AG i Lincoln International u 2004. i 2010. godini, respektivno. Grupa sada ima u ponudi najširi spektar proizvoda i usluga u industriji podmazivanja, pod dva vodeća brenda: Lincoln i SKF.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Full release in pdf (450 KB)

SKF logo