SKF magnetni ležajevi pružaju optimalnu pouzdanost 25 godina nakon instalacije

 • Priča

  2015 април 07, 14:00 CEST

  SKF magnetni ležajevi instalirani u centrigulanom kompresoru bez ulja za prirodni gas pružaju 25 godina kontinuiranog rada u kompresorskoj stanici TransCanada - Wolf Lake u Alberti, Kanada.


  Geteborg, Švedska, 7. april 2015. godine: SKF S2M Magnetic Bearings instalirani u centrifugalnom gasnom kompresoru u TransCanada Pipelines, Wolf Lake, kompresorskoj stanici za prirodni gas još uvek rade nakon četvrt veka. Kompresorska stanica, sa magnetnim ležajevima instaliranim u centrifugalnom gasnom kompresoru, pokazuje opštu raspoloživost od 98,5% u poslednjih (5) godina. Ovi magnetni ležajevi su instalirani u kasnim 80-tim godinama kao deo inicijative za kompresor bez ulja kompanije TransCanada i pružaju visoku pouzdanost uz minimalno servisiranje i održavanje.

  Rad tokom 25 godina SKF S2M Magnetic Bearings u kompresorskoj stanici Wolf Lake, koja je pustila u rad kompresor cevovoda snage 25 MW koga pokreće gasna turbina u 1989. godini, ističe kako SFK ležajevi bez trenja, bez ulja i sa malim održavanjem donose poboljšanu pouzdanost naftnim i gasnim primenama. Tehnologija magnetnih ležajeva nudi brojne prednosti u odnosu na standardne ležajeve jer eliminiše skupe pomoćne sisteme sa uljem uz potrebno veliko održavanje, i povezani rizik od požara i troškove za odlaganje ulja. Ukupni operativni troškovi i uticaj na životnu sredinu su takođe smanjeni uključivanjem gasnih zaptivača za rad na suvo.

  „TransCanada Pipelines operiše sa 33 kompresora koji su opremljeni SKF S2M magnetnim ležajevima. Nakon 25 godina radnog veka, tehnologija magnetnih ležajeva se pokazala kao veoma pouzdana za poslednjih 10 godina rada. Ovo dolazi posle niza godina konstantnih napora za poboljšanje u kojima su zajedno učestvovali TransCanada i SKF, rekao Kris Vels, rukovodilac održavanja kompresorskog parka, Compressor Fleet Maintenance. Iako magnetni ležajevi zahtevaju minimalno servisiranje i održavanje, kada je pozivan u akciju, SKF je pružao blagovremenu podršku i savet uzimajući u obzir budućnost. Servisiranje na terenu obezbeđuje SKF u Kalgariju. Generalno smo vrlo zadovoljni ovom čistom tehnologijom i servisiranjem.“

  Robusni SKF magnetni ležajevi S2M proširuju radni opseg mašina, omogućavajući rotaciju na višim brzinama i sposobnost izdržavanja većih radnih opterećenja, pružajući korisnicima mnogo veću operativnu fleksibilnost. Kao rezultat toga, SKF S2M Magnetic Bearings su postali industrijski standard i poželjan izbor kupaca za većinu primena u industriji nafte i gasa. Ovo je razlog zbog kojeg je SKF nedavno proslavio puštanje u rad njegovog 1.000-tog sistema S2M Magnetic Bearings za ovaj segment.

  Sa više od 130.000 jedinica u funkciji širom mnogih industrijskih grana, SKF ima neuporedivo iskustvo u zadovoljavanju potreba korisnika u aktivnim rešenjima magnetnih ležajeva; od manje poluprovodničke proizvodne opreme, koja zahteva precizan rad u zahtevnim okruženjima, do snažnih turbo-mašina u industriji nafte i gasa. 

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Monique Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722; Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (7.1 MB)

SKF logo