SKF lansira novi uređaj za podešavanje saosnosti vratila

 • Priča

  2015 април 15, 09:00 CEST

  Geteborg, Švedska, 15. april 2015. godine: Kompanija SKF je danas najavila lansiranje novog uređaja za podešavanje saosnosti vratila - TKSA 41 sa poboljšanim mogućnostima merenja i izveštavanja. Razvijen za industrijske primene koje koriste rotacione mašine, instrument pomaže kupcima da identifikuju i isprave nesaosnost vratila/osovina da bi poboljšali pouzdanost rada opreme i smanjili troškove održavanja. TKSA 41 je projektovan da olakša postupak podešavanja saosnosti, čak i za rukovaoce sa minimalnim iskustvom.

  Time što se sastoji od dve bežične merne jedinice, velikih detektora i jakih lasera, TKSA 41 obezbeđuje precizna merenja, čak i u izazovnim uslovima ili kod aplikacija sa teškom mogućnošću pristupa. Njegov displej sa tečnim kristalima (LCD) sa navigacijom na dodirnom ekranu čini poravnanje brzim i jednostavnim, a njegova funkcija nesmetanog merenja dozvoljava da merenja poravnanja započnu pri bilo kom uglu i završe se sa ukupnim ugaonim nagibom od samo 90 stepeni. Prikaz uživo instrumenta TKSA 41 podržava intuitivna merenja i olakšava korekcije horizontalnog i vertikalnog poravnanja.

  Pošto instrument omogućava merenje bez korišćenja ruku detektovanjem kada su glave u pravilnom položaju, rukovaoci mogu da koriste obe ruke da bi okretali i držali osovine na mestu. Nakon svakog poravnanja, TKSA 41 automatski generiše prilagođeni izveštaj sa napomenama i slikama iz svoje ugrađene kamere. Ova kamera takođe omogućava da se skeniraju QR kodovi radi identifikacije mašine i da se pristupi biblioteci mašine radi pregleda prošlih izveštaja o poravnanju ili da se započne novi postupak poravnanja. Model TKSA 41 zamenjuje svog prethodnika, uveliko korišćenog TKSA 40.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  SKF Group Communication: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97;nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (2.8 MB)

SKF logo