SKF ima u ponudi novi niskobudžetni sistem za lasersko poravnanje osovina

 • Priča

  2015 мај 11, 13:00 CEST

  Geteborg, Švedska, 11. maj 2015. godine: Kompanija SKF je danas najavila predstavljanje alata za poravnanje osovina TKSA 31 za lako lasersko poravnanje po niskoj ceni. Razvijen za industrijske primene koje koriste rotacione mašine, instrument pomaže kupcima da identifikuju i isprave ekscentričnost osovina da bi poboljšali vreme rada opreme, pouzdanost i smanjili troškove održavanja. TKSA 31 i prethodno najavljeni TKSA 41 dele isti dizajn, ali TKSA 31 ima nižu cenu od svog velikog brata TKSA 41. Zauzvrat, manja verzija ima manju fleksibilnost merenja i nedostaje joj funkcija kamere koja omogućava da se slike dodaju izveštajima o poravnanju koje daje TKSA 41. Oba alata su projektovana da učine lakim i intuitivnim postupak poravnanja osovina, čak i za rukovaoce sa minimalnim iskustvom.

  Sastavljen od dve jedinice za merenje sa velikim detektorima i jarkim laserima, TKSA 31 smanjuje potrebu za prethodnim poravnanjem i obezbeđuje precizna merenja, čak i u izazovnim uslovima. Ugrađeni alat sa neravnomernim naleganjem pomaže da se odredi osnova za uspešno poravnanje.

  Displej sa tečnim kristalima (LCD) sa navigacijom na dodirnom ekranu alata TKSA 31 čini poravnanje brzim i jednostavnim, a merenja mogu da se obave korišćenjem dobro poznatih položaja 9-12-3 na satu uz dodatnu fleksibilnost od 40 stepeni oko svakog. Prikaz instrumenta uživo podržava intuitivna merenja i olakšava korekcije horizontalnog i vertikalnog položaja mašine.

  Pošto instrument omogućava automatska merenja detektovanjem kada se glave nalaze u pravilnom položaju, rukovaoci mogu da koriste obe ruke da bi okretali i držali osovine na mestu. Nakon svakog poravnanja, TKSA 31 automatski generiše prilagođen izveštaj sa napomenama o primeni, a svaki izveštaj se može izvoziti kao datoteka u formatu dokumenta koji je tako osmišljen da se može reprodukovati (PDF). Ugrađena biblioteka mašine pomaže da se organizuju izveštaji o poravnanju i daje pregled svih mašina.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (3.1 MB)

SKF logo