Rešenja kompanije SKF za naftu i gas na Offshore Europe 2015

 • Priča

  2015 август 27, 10:00 CEST

  Kompanija SKF će predstaviti spektar inovacija prilagođenih da zadovolje potrebe industrije nafte i gasa na sajmu Offshore Europe 2015.

  Geteborg, Švedska, 27. avgust, 2015. godine: SKF, kompanija sa znanjem u oblasti inženjeringa, prikazaće niz inovacija koje poboljšavaju pouzdanost i efikasnost za proizvođače originalne opreme i operatere za naftu i gas na sajmu Offshore Europe 2015.

  Među rešenjima koja se izlažu je eksponat gornjeg pogona za bušenje, gde će SKF prikazati spektar svoje najnovije opreme za bušenje pomoću gornjeg pogona, koja je projektovana da poboljša operativnu pouzdanost kritičnih sistema za bušenje sa gornjim pogonom. Ona obuhvata ležajeve visokih performansi, zaptivače, i proizvode za podmazivanje i praćenje stanja.

  Do skupih kvarova opreme za bušenje sa gornjim pogonom može doći zbog prekomernih opterećenja i vibracija, kontaminacije tečnih maziva ili električnih pražnjenja i hidrauličnih začepljenja. Rešenja SKF za gornji pogon rešavaju ove izazove i smanjuju verovatnoću pojave kvarova. Konusni valjkasti potisni ležajevi SKF, na primer, pružaju mogućnost da se prilagode udarna opterećenja i visoku otpornost na habanje čak i u neefikasnom stanju podmazivanja – čime se kao rezultat toga produžava radni vek.

  Osim toga, kompanija će prikazati SKF Thruster Monitoring, integrisano i fleksibilno rešenje za održavanje na osnovu stanja (CBM) za propulziju i pozicioniranje potisnika u pomorskom i ofšor sektoru. Koristi korišćenja rešenja SKF Thruster Monitoring (praćenje potisnika) obuhvataju produžene intervale pregleda po klasama, smanjenju potrebu za boravak brodova na suvom doku, manji rizik od kvarova i poboljšanju raspoloživost brodova. Kao rezultat toga, krajnji korisnici mogu osigurati veću pouzdanost potisnika i poboljšanu raspoloživost resursa.

  Na sajmu će takođe biti prikazano rešenje za prenosne mehanizme za samopodizne naftne platforme sa pilotima na morskom dnu, koje je predstavljeno ranije u ovoj godini. Osiguravanje bolje pouzdanosti i bezbednosti prenosnih mehanizama za podizanje je ključno za produktivnost u industriji nafte i gasa. Ovo je razlog zbog kojeg je SKF razvio svoje najnovije pakovanje ležajeva, zaptivača i proizvoda za podmazivanje za prenosne mehanizme za dizalice za podizanje. Ovo proizvodno rešenje uključuje najnaprednije SKF Explorer CARB i sferne valjkaste ležajeve, koji su se dokazali u mnogim od najizazovnijih primena, i zaptivače visokih performansi za sprečavanje prodiranja kontaminanata. Koristi uključuju veći kapacitet nosivosti opterećenja i poboljšani kontakt zupčanika sa zupčanicima, što pomaže da se produži radni vek zupčanika uz istovremeno smanjenje rizika od kvarova.

  Posetioci će imati priliku da vide SKF Multilog On-line System IMx-M; moćno, isplativo rešenje za praćenje stanja mehanizacije u priobalnom području. Zajedno sa softverom SKF @ptitude Monitoring Suite, SKF Multilog IMx-M obezbeđuje kompletan sistem za rano otkrivanje kvarova, dijagnozu i početak isključivanja mehanizacije. Osim ovoga, SKF Multilog IMx-M može pružiti automatizovan savet koji omogućuje korekciju postojećih ili ometajućih uslova koji mogu uticati na pouzdanost mašina, performanse i raspoloživost.

  Na štandu će biti predstavljeno rešenje magnetnog ležaja SKF. Kompanija je radila zajedno sa svetskim vodećim proizvođačima i operaterima turbo-mehanizacije za rad na kopnu, u priobalnom području i pod morem, da bi razvila svoj upravljački ormarić E300V2.

  E300V2 je modularni sistem za poboljšanu pouzdanost i poseduje veliki broj novih karakteristika. One uključuju daljinsko praćenje i dijagnostiku, obilje ključnih komponenti, rezervno neprekidno napajanje i sistem za dobijanje podataka visoke rezolucije.

  U prošloj godini, SKF je proslavio puštanje u rad svog 1.000-tog aktivnog magnetnog ležaja S2M u sektoru nafte i gasa. Ova tehnologija će takođe biti dostupna za posmatranje na Offshore Europe 2015.

  Ovogodišnji Offshore Europe se održava od 8. do 11. septembra 2015. u Aberdinu, Škotska. Posetioci manifestacije mogu pronaći kompaniju SKF na štandu br. 41.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet za novine

Komplet za novine (4.1 MB)

SKF logo