Kompanija SKF potpisuje ugovor za dugoročnu saradnju sa korporacijom UTC

2015 јун 15, 08:30 CEST

Geteborg, 15. jun 2015. godine: Kompanija SKF je potpisala dugoročni ugovor sa korporacijom United Technologies Corporation (UTC) za snabdevanje asortimanom ležajeva i komponenti za vazdušno kosmički program korporacije UTC.

Kao deo ugovora, SKF će snabdevati sektore za vazdušno kosmički program korporacije UTC preciznim valjkastim i kugličnim ležajevima, uključujući ležajeve za glavne osovine, kao i zaptivače i komponente od elastomera koji se koriste u primenama za helikoptere.

Pored toga, ugovor obuhvata isporuku ležajeva za motore za Pratt & Whitney, sektor UTC-a, koji će se koristiti u njihovoj porodici proizvoda sledeće generacije koje pogone turbo-propelerski motori.

Rutger Bardal, predsednik poslovne jedinice za vazdušno kosmički program, Aerospace, kaže, „SKF i UTC imaju dug odnos, koji datira još od 1950-tih godina. Kroz ovaj ugovor, osiguravamo da tehnologija i ležajevi kompanije SKF nastavljaju da učestvuju u razvoju aviona koji imaju ekonomičniju potrošnju goriva, sa manjom bukom motora i daju poboljšan ekološki učinak.“

Sam Abdelmalek, potpredsednik, sektor Lanca snabdevanja u UTC, kaže, „Uzbuđeni smo što nastavljamo naš odnos sa SKF, čime stvaramo snažan temelj od koga ćemo dalje da učvršćujemo naš odnos i činimo da raste. Ovaj ugovor po modelu „jedna kompanija UTC“ sa SKF predstavlja dobar napredak za zadovoljavanje našeg modela ugovaranja i osiguravanje efikasnog procesa nabavke.“

Isporuke poslovnim jedinicama korporacije UTC za vazdušno kosmički program su već počele.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Saopštenje (11.9 MB)

SKF logo