SKF magnetni ležajevi ugrađeni u prvi svetski podmorski sistem za kompresiju gasa

2015 новембар 10, 13:00 CET

SKF oprema prvi podmorski sistem za kompresiju gasa na gasnom polju Asgard kojim operiše Statoil

Geteborg, 10. novembar 2015: SKF je isporučio magnetne ležajeve za upotrebu u prvom svetskom podmorskom sistemu za kompresiju gasa na gasnom polju Asgard blizu Norveške obale. SKF je pet godina bio uključen u razvijanje projekta, radeći u sprezi sa MAN Diesel & Turbo, proizvođačem centrifugalnih kompresora pogonjenih elektromotorom koji su deo celokupnog sistema za kompresiju gasa. 

Tradicionalno, gas se pumpa sa morskog dna na površinu, gde se kompresuje na platformama. U Asgardu, kompresione komore su postavljene na morsko dno, blizu glava bušotine, kako bi maksimalno povećali izvlačenje gasa i tako produžili proizvodni vek gasnog polja.

Ole Kristian Jedal (Ole Kristian Joedahl), direktor prodaje i marketinga za industrijsko tržište, kaže “Naši magnetni ležajevi su odigrali ključnu ulogu u razvoju ovog autonomnog podmorskog sistema za kompresiju gasa, značajnog koraka za celokupnu industriju nafte i gasa. Oni su pojednostavili konstrukciju sistema uklanjanjem potrebe za uljem za podmazivanje, zaptivkama i menjačkom kutijom. Pored toga, magnetni ležajevi su bez trenja, omogućujući više brzine okretanja, što vodi do manjih modula kompresora i kao krajnji rezultat, lakšoj infrastrukturi postrojenja i smanjenom uticaju na životnu sredinu.”

Pored magnetnih ležajeva, SKF takođe obezbeđuje sistem za daljinsko upravljanje i nadgledanje ležajeva koji olakšava precizno planiranje održavanja.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
ŠTAMPA: Theo Kjellberg, Direktor, Odnosi sa štampom
tel: 46 31 337 6576, mobilni telefon: 46 725-776576, e-pošta: theo.kjellberg@skf.com

ODNOSI SA INVESTITORIMA: Patrik Stenberg, rukovodilac Odeljenja za odnose sa investitorima
Patrik Stenberg, 46 31-337 2104; 46 705-472 104; patrik.stenberg@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com  

® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Potpuno saopštenje u PDF formatu (3.1 MB)

SKF logo