SKF obezbeđuje rešenja integrisanih zaptivki, podmazivanja i ležajeva za U.S. Steel

2015 октобар 26, 08:30 CET

Geteborg, 26. oktobar 2014. godine: SKF će kompaniji United States Steel isporučivati rešenja integrisanih zaptivki, podmazivanja i ležajeva za valjke u njihovoj toploj valjaonici u Granit Sitiju, Ilinois. Rešenje će pomoći u povećanju raspoloživosti mašine dok će istovremeno smanjiti potrošnju energije i maziva.

Radeći u ekstremnim uslovima, delovi korišćeni za valjke u toploj valjaonici su neprekidno izloženi visokim temperaturama i zagađenju, što može prouzrokovati koroziju i na kraju otkaz ležaja.

Integrisana rešenja kompanije SKF ugrađena u preko 800 valjaka u postrojenju, kombinuju platforme sa tri tehnologije kako bi se suprotstavila uticaju ovih uslova.

SKF zaptivke kombinuju nizak stepen habanja uz efikasno zaptivanje, značajno smanjujući potrebu za podmazivanjem kao i mogućnost ugradnje SKF otvorenog sfernog valjkastog ležaja. Otvoreni sferni valjkasti ležajevi rade uz manje trenje nego prethodno korišćeni zatvoreni ležajevi, doprinoseći poboljšanoj energetskoj efikasnosti.

Ole Kristian Joedahl (Ole Kristian Jedal), direktor marketinga i prodaje na industrijskom tržištu, kaže, “U.S. Steel je poznat po Karnegijevom metodu, disciplinovanom načinu stvaranja vrednosti i održavanju usmerenom ka pouzdanosti. Vrlo smo zadovoljni što možemo da podržimo U.S. Steel obezbeđujući rešenja koja doprinose značajnom smanjenju troškova i poboljšanoj pouzdanosti mašina, kroz našu stručnost u oblasti tehnologije ležajeva, zaptivki i podmazivanja.”

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
DIREKTNA VEZA ZA MEDIJE: 46 31 337 2400

ŠTAMPA: Theo Kjellberg, Direktor, Odnosi sa štampom
tel: +46 31 337 6576, mobilni telefon: +46 725-776576, e-pošta: theo.kjellberg@skf.com

ODNOSI SA INVESTITORIMA: Patrik Stenberg, rukovodilac Odeljenja za odnose sa investitorima
Patrik Stenberg, +46 31-337 2104; +46 705-472 104; patrik.stenberg@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com  

® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Potpuno saopštenje u PDF formatu (42.6 KB)

SKF logo