Kompanija SKF je dobila priznanje kao lider u oblasti održivosti

2015 септембар 18, 08:30 CEST

Već 16. godinu zaredom, kompanija SKF je uključena u svetski indeks održivosti Dow Jones (DJSI)

Geteborg, Švedska, 18. septembar 2015. godine: Već šesnaestu godinu zaredom, kompanija SKF je kotirana kao jedna od najodrživijih kompanija u svetu prema svetskom indeksu održivosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Upravljanje lancem vrednosti, koje osigurava transparentnu poresku strategiju i njen sveukupni program upravljanja zaštitom životne sredine su bile tri oblasti u kojima se Grupa visoko rangirala.

Rob Dženkinson, direktor za Održivost, kaže, „Radili smo na integrisanju održivosti u naše poslovanje već duže vreme, i dobro je što smo još jednom dobili ovo priznanje od DJSI.

Naši proizvodi i rešenja pomažu da se omogući transformacija u efikasniji svet u oblasti energije i emisija ugljen-dioksida. Naša upotreba energije se smanjila u apsolutnim iznosima za 16% od 2006, godine, perioda ukupnog proizvodnog rasta za SKF. Fokusiranjem na energetsku efikasnost, bili smo u mogućnosti da smanjimo emisije ugljen-dioksida, kao i da uštedimo znatne iznose novca.“

Jednom od najznačajnijih godišnjih razvitaka koji se tiču klimatske strategije Grupe, BeyondZero, dodeljena je globalna sertifikacija ISO 50001, koja je najavljena u februaru. 38 proizvodnih postrojenja, koja predstavljaju oko 90% ukupne direktne upotrebe energije Grupe, primenilo je sistem upravljanja energijom kompanije SKF, doprinoseći na taj način smanjenju upotrebe energije i emisije gasova staklene bašte u celom lancu vrednosti. 

Indeks održivosti Dow Jones Sustainability Index je pokrenut 1999. godine i ima najdužu tradiciju globalnog ocenjivanja održivosti. Osim toga, kompanija SKF je takođe član indeksa FTSE4Good Index i indeksa održivosti Ethibel Sustainability Index (ESI) Excellence Europe.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
ŠTAMPA: Theo Kjellberg, direktor, Odnosi sa štampom
tel: 46 31 337 6576, mobilni telefon: 46 725-776576, e-pošta: theo.kjellberg@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2014. godini je iznosila 70.975 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 48.593. www.skf.com  

® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.
™ BeyondZero je zaštitni znak Grupe SKF.

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Potpuno saopštenje u PDF formatu (78.1 KB)

SKF logo