SKF predstavlja inovativnu opremu za skidanje sa površine tečnosti rezervoara

 • Priča

  2016 март 07, 10:00 CET

  SKF introduces high performance and quick to install device for easy oil and water separation in marine applications.

  Geteborg, Švedska, 7. mart 2016. godine: Kompanija SKF je predstavila novi mehanički uređaj za brzo i jednostavno odvajanje ulja i vode u rezervoarima u primenama u pomorskoj industriji i industrijama koje se nalaze na morskog pučini..

  Muljno ulje je izraz koji se obično koristi za opis otpadnog ulja koje se uglavnom dobija iz procesa prečišćavanja ulja iz goriva i ulja za podmazivanje da bi se osigurao pravilan rad mašina broda. Tokom procesa, odvojena voda iz procesa prečišćavanja se meša sa otpadnim uljem u rezervoaru za mulj.

  SKF Turbulo Sludge Buoy je razvijen da bi eliminisao potrebu za napornim i dugotrajnim procesima ručnog pražnjenja pošto lebdi unutar rezervoara koji se nalaze na brodu radi neprekidnog, bez poteškoća i efikasnog razdvajanja.

  Prilikom rada, ulje u rezervoaru teče u donji odeljak uređaja Turbulo Sludge Buoy pri maksimalnoj brzini od 6m³ po času. Zatim se ono ili ispumpava ili ističe pod dejstvom gravitacije u zavisnosti od toga da li je pražnjenje ispod ili iznad površine vode. Ovo odvajanje na izvoru poboljšava ekološke performanse u skladu sa standardom ISO 14001.

  Dobijena voda koja ostane u rezervoaru je mnogo čistija i lakša za obradu u separatoru kaljužne vode, čime povećava njegovu efikasnost i smanjuje troškove. Međutim, slobodan sadržaj vode u odvojenom ulju je dosta nizak, obično manje od pet posto Prema tome, ono ne zahteva dalji tretman i može se odlagati ili u postrojenju za spaljivanje na brodu, ili na obali.

  Proizvod je pouzdan, kao i brz, i jednostavan je za instalaciju od strane posade broda na plovilima svih vrsta u postojeće rezervoare kada se otvaraju radi rutinskog pregleda ili čišćenja. Osim toga, Turbulo Sludge Buoy je u suštini rešenje ‘montiraj i zaboravi’, jer mu nije potrebno gotovo nikakvo održavanje, a pošto je potpuno mehanički, za rad mu nije potrebna električna energija. Rešenje je jednokratna investicija jer eliminiše potrebu za potrošnim materijalom ili rezervnim delovima tokom radnog veka, a vreme povraćaja je naročito kratko, obično manje od godinu dana.

  Sistem može da se koristi na višim temperaturama do 90°C i dostupan je u dve veličine – Turbulo Sludge Buoy i Turbulo Sludge Buoy Mini – što se može precizirati u zavisnosti od raspoloživog prostora u rezervoaru.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte: Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 28 97; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF is a leading global supplier of bearings, seals, mechatronics, lubrication systems, and services which include technical support, maintenance and reliability services, engineering consulting and training. SKF is represented in more than 130 countries and has around 15,000 distributor locations worldwide.
  Annual sales in 2015 were SEK 75 997 million and the number of employees was 46 635. www.skf.com

  ® SKF is a registered trademark of the SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (337 KB)

SKF logo