SKF predstavlja inovacije u primenama industrije nafte i gasa na Konferenciji o priobalnoj tehnologiji 2016. - Offshore Technology Conference 2016

 • Priča

  2016 март 07, 10:00 CEST

  SKF has been involved in the global oil and gas industry for a long time. At the Offshore Technology Conference 2016 the company will showcase a number of its latest innovations.

  Geteborg, Švedska, 8. mart 2016. godine: SKF će prisustvovati Offshore Technology Conference 2016 sa spektrom inovativnih rešenja projektovanih za poboljšanje pouzdanosti i efikasnosti u sektoru nafte i gasa. Proizvodi koji će biti izloženi na ovoj manifestaciji su posebno prilagođeni da zadovolje potrebe proizvođača originalne opreme i operatera koji traže proizvode sa višim performansama i smanjene ukupne troškove resursa.

  Da bi se poboljšala pouzdanost i produžio vek trajanja gornjih pogona postrojenja za bušenje, SKF će prikazati svoj optimizovani konusni valjkasti potisni ležaj. Projektovani sa ekstremnim uslovima rada na morskoj pučini na umu, ovi ležajevi mogu da podnesu visoka aksijalna i udarna opterećenja, i ugibanja osovina. Izuzetni čisti visoko-legirani čelici kompanije SKF, optimizovana geometrija i tolerancije u proizvodnji omogućuju da ležajevi rade s manjim trenjem i s manje vibracija, produžavajući na taj način vek trajanja i povećavajući njihov kapacitet nosivosti opterećenja. Korišćenjem zaštićenih patentiranih alata za simulacije, inženjeri kompanije SKF takođe nude kupcima verzije konusnog valjkastog potisnog ležaja, projektovanog da odgovori na potrebe specifičnih primena kupaca sa nestandardnim dimenzijama, premazima i obradama površine, uz dodatak funkcija za olakšanje montaže i održavanja.

  Ležajevi sa prstenastom manžetnom Kaydon se koriste kod gornjih pogona postrojenja za bušenje, kao i kod širokog spektra ostalih primena na platformama, od dizalica do priključaka za podizanje. SKF će prikazati ležaj sa prstenastom manžetnom MTE-324T, koga karakteriše dizajn s kontaktom u 4 tačke za podnošenje radijalnih, aksijalnih i moment opterećenja, i intergisanim zaptivačima radi otpornosti na kontaminaciju i produženja veka trajanja.

  Posetioci mogu videti novu jedinicu ležaja Sensor kompanije SKF, kompletno sistemsko rešenje za operatere koji traže da smanje vreme zastoja unapređenjem praćenja i kontrole električnih motora koji rade u teškim uslovima. Jedinica u sebi sadrži ojačanu tehnologiju senzora brzine u jednostavnom celovitom sklopu za lako naknadno postavljanje na terenu u gornje pogone postrojenja za bušenje ili za primene u mehanizmima za bušenje na platformama. Pošto sadrži hibridni kuglični ili cilindrični valjkasti ležaj sa dubokim žlebom, magnetni impulsni prsten i senzor ugrađen u krajnji poklopac, jedinica ima integralne zaptivače i podmazana je za ceo radni vek. Opcija ugrađenog pomoćnog senzora dodatno povećava pouzdanost, čak i u najsurovijim okruženjima industrije nafte i gasa.

  Posetioci će takođe imati priliku da razgovaraju sa stručnjacima kompanije SKF o prilagođenim rešenjima za zaptivanje za kontrolu bušotina i primene ventila. Ponuda prilagođenih zaptivača kompanije SKF uključuje proizvodni program zaštićenih patentiranih dizajna i materijala. Patentirani T-zaptivači kompanije SKF za blokiranje, na primer, koriste pomoćni prsten koji mehanički blokira u mestu za omogućenje lakše instalacije bez oštećenja, mogućnosti za rad s višim pritiscima i temperaturama, i smanjena oštećenja na mehaničkim komponentama. SKF pomaže svojim kupcima iz sektora nafte i gasa da dobiju zaptivna rešenja najviših performansi preko svojih ekstenzivnih sposobnosti za primene u inženjeringu i objekata za testiranje u fabrici, koji mogu da validiraju izuzetno visoke pritiske potrebne u primenama za bušenje na morskoj pučini.

  Na izložbi će takođe biti i SKF Multilog On-line System IMx-M, sofisticirano rešenje za praćenje stanja kritične mehanizacije za bušenje na morskoj pučini. Uz softver SKF @ptitude Monitoring Suite, SKF Multilog IMx-M omogućava krajnjim korisnicima da zaštite i poboljšaju pouzdanost resursa i spreče zastoje mašina, obezbeđivanjem kompletnog sistema za pokretanje gašenja mašina, rano otkrivane kvarova i dijagnozu.

  Konferencija o priobalnoj tehnologiji 2016. je najveći sajam opreme za industriju nafte i gasa. Ona se održava u kompleksu za sajmove i konvencije NRG Park u Hjustonu, Teksas, od 2. do 5. maja 2016. godine. Posetioci manifestacije mogu pronaći SKF na štandu 2601.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF is a leading global supplier of bearings, seals, mechatronics, lubrication systems, and services which include technical support, maintenance and reliability services, engineering consulting and training. SKF is represented in more than 130 countries and has around 15,000 distributor locations worldwide. Annual sales in 2015 were SEK 75 997 million and the number of employees was 46 635. www.skf.com

  ® SKF is a registered trademark of the SKF Group.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (6.5 MB)

SKF logo