SKF Enlight za vetar stavlja turbine u oblak

 • Priča

  2016 март 16, 10:00 CEST

  Sistem podrške održavanju iz SKF baziran na aplikaciji ubrzava i pojednostavljuje aktivnosti inspekcije dobijanja energije pomoću vetra, dok pametna onlajn analiza i stručne dijagnostičke sposobnosti poboljšavaju performanse i pouzdanost.

  Geteborg, Švedska, 16. mart 2016. godine: SKF je razvio SKF Enlight prikupljanje podataka koje je mobilno i bazirano na oblaku, analizu i sistem podrške pogodno za potrebe globalne industrije za dobijanje energije pomoću vetra. Novo rešenje je osmišljeno da poboljša efikasnost inspekcije i smanji troškove održavanja timova na prvoj liniji, kao i da obezbedi operaterima obilne podatke u realnom vremenu o performansama i pouzdanosti turbina.

  SKF Enlight kombinuje intuitivnu jednostavnost upotrebe iOS ili Android aplikacije, radi na standardnom mobilnom uređaju, uz moć da pristupi prilagođenim tokovima procesa za posebne zadatke, kao i mogućnost prikupljanja podataka iz različitih izvora i senzora. U pozadini, aplikacija DataCollect se bežično povezuje na SKF oblak. Svi podaci o inspekciji se učitavaju i bezbedno skladište radi pregleda i analize.

  Kompanije iz industrije dobijanja energije pomoću vetra mogu da smeste svoje procese održavanja koje vode u papirnom obliku onlajn sa SKF Enlight, kreiranjem obrazaca za sakupljane podataka koji vode osoblje korak po korak kroz standardne aktivnosti inspekcije, uz pomoć slika i onlajn priručnika. U potpunosti prilagodljivi obrasci se mogu podesiti tako da odgovaraju standardnim radnim procedurama operatera, uključujući i stavke kao što su obavezne bezbednosne provere za zaštitu osoblja.

  U upotrebi, sistem je u stanju da se direktno poveže sa raznim senzorima, omogućavajući da se prikupe fotografije i video snimci i učitaju zajedno sa podacima o temperaturi, vlažnosti, vibracijama i nizu drugih radnih parametara. Pametni obrasci SKF Enlight se takođe prilagođavaju na osnovu prikupljenih podataka, što omogućava različite protokole inspekcije u zavisnosti od radnih sati turbine, na primer, ili odmah ukazuju na korektivne radnje kada se pronađu očitavanja van tolerancije.

  „SKF Enlight sistem prilagođen korisnicima omogućava našim kupcima iz industrije dobijanja energije pomoću vetra da angažuju više svog osoblja na aktivnostima inspekcije i održavanja“, kaže Hanes Leopoldseder, SKF menadžer globalne prodaje sektora Wind Operations and Maintenance (Operacije s energijom vetra i održavanje). „Sistem je lako prilagodljiv i kompanije šire svoju infrastrukturu, a bezbedno skladištenje podataka o inspekciji u oblaku u sigurnom, standardizovanom načinu ima značajne prednosti za kompanije koje traže prikaz performansi visokog nivoa, u realnom vremenu.“

  Da bi se pomoglo u dijagnozi i korekciji više izazovnih problema, korisnici mogu takođe da povežu SKF Enlight direktno na onlajn usluge podrške, kao što su one koje nude SKF Remote Diagnostic Services (SKF usluge daljinske dijagnostike), koje im daju trenutni pristup stručnom osoblju koje ima podršku od više od 100 godina znanja u inženjeringu kompanije SKF.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta.
  Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (262 KB)

SKF logo