SKF na sajmu bauma 2016: prikazuje rešenja za ukupan životni ciklus za rudarske trakaste transportere

2016 април 12, 08:00 CEST

Na sajmu bauma 2016, SKF predstavlja svoj sveobuhvatni program rešenja projektovanih da poboljšaju performanse i radni vek sistema trakastih transportera u industrijskim granama rudarstva, prerade minerala i cementa.

Geteborg, Švedska, 12. april 2016. godine: SKF predstavlja sveobuhvatni proizvodni program svojih vodećih rešenja na sajmu bauma 2016, koja poboljšavaju pouzdanost i smanjuju operativne troškove transportnih sistema u industrijskim granama rudarstva, prerade minerala i građevinarstva.

Transporteri u rudnicima, kamenolomima i fabrikama cementa obavljaju težak posao u teškim uslovima. Vađenje i prerada minerala stvara velike količine veoma abrazivne prašine koja može da uđe u mašine, pomeša se sa tečnim mazivom unutra, i izazove ubrzano habanje i eventualni kvar ležajeva, zaptivača, zupčanika, spojnica i drugih rotirajućih delova. Transporteri rade na prilično maloj brzini i pod velikim opterećenjem, a ponekad i na visokim temperaturama, postavljajući visoke zahteve za ležajeve, zaptivače i podmazivanje. Njihova udaljena lokacija može takođe da oteža njihovo održavanje i praćenje njihovog zdravstvenog stanja. Zajedno, kvarovi zbog kontaminacije i podmazivanja čine više od polovine svih kvarova ležajeva u rudarskim primenama.

SKF ponude za trakaste transportere obuhvataju pun životni ciklus sredstava, a uključuju ležajeve, kućišta, zaptivače, sisteme za podmazivanje, rešenja za održavanje i inženjering pouzdanosti. Na primer, posetioci sajma bauma mogu videti nekoliko SKF rešenja dizajna za transportere, uključujući SKF rešenje sa tri barijere, kućišta, zaptivene ležajeve, SKF Explorer sferne valjkaste ležajeve i novi SKF Taconite zaptivač.

SKF rešenje sa tri barijere je ekološki prihvatljivo, ekonomično rešenje, za koje je dokazano da produžava radni vek remenica transportera. Kada se instalira, rešenje obezbeđuje ležaju transportera tri sloja zaštite od kontaminacije i znatno smanjuje količinu potrebnog podmazivanja za do 90%. Ovo smanjuje troškove održavanja. SKF kućišta sadrže livene materijale visokog kvaliteta i opciono materijale izrađene od kovanog gvožđa, velika rebra u osnovi i dodatni materijal oko otvora za pričvršćenje, da bi bila otporna na udarna opterećenja i da bi se smanjila distorzija osnove i nosača ležaja pri velikim opterećenjima. Zaptiveni SKF Explorer sferni valjkasti ležaj koristi unapređeni čelik sa novim patentiranim termičkim postupkom obrade i fabrički je podmazan, i opremljen ugrađenim zaptivačima za zaštitu ležaja. Rezultat poboljšava otpornost na habanje i zaptivanje, nudeći više od tri puta povećan radni vek u uslovima lošeg podmazivanja i kontaminacije.

Za ekstremne uslove kontaminacije, SKF rešenje sa tri barijere je kombinovano sa SKF Taconite zaptivačem da bi se blokiralo prodiranje kontaminacije u kućište, uključujući vodu pod visokim pritiskom za vreme održavanja. Mi se odnosimo prema njemu kao prema „vrhunskom SKF rešenju sa tri barijere“.

Posetioci koji su fokusirani na održavanje i operacije će takođe biti zainteresovani za SKF zvučni set za montiranje zupčanika, deo rastućeg proizvodnog programa kompanije za sofisticirane sisteme koji je jednostavan za korišćenje radi praćenja zdravstvenog stanja mašina. Ručni alat za praćenje stanja otkriva rane znake habanja ležajeva međuzupčanika, smanjuje oštećenje remena i omogućava ekonomičnije planiranje održavanja.

„Proizvodi transportera koji se prikazuju na sajmu bauma su samo mali uzorak našeg širokog spektra rešenja i usluga za trakaste transportere za rudarstvo“, kaže Kejt Mejers, menadžer globalne industrije za rudarstvo, preradu minerala i cement kompanije SKF. „Naš cilj je da pomognemo našim kupcima da ugrade pouzdanost u svoje proizvode od samog početka, i da podržimo njihove operacije i aktivnosti održavanja na način da smanje na najmanju meru zastoje i da smanje ukupne troškove vlasništva.“

Kejt Mejers će prisustvovati doručku za predstavnike štampe koji priprema kompanija SKF, na štandu FM.709/4 od 9:30 do 11:00 pre podne u utorak 12. aprila 2016. godine, pri čemu će mu biti zadovoljstvo da dalje govori o uslugama i rešenjima kompanije SKF.

Pogledajte SKF na sajmu 2016: Na otvorenom prostoru na štandu FM.709/4.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
Odnosi sa štampom: Sabine Hergenröder, +46 31 337 6418; +46 705 77 6418; sabine.hergenroder@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 15.000 distributera širom sveta.
Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

SKF logo