SKF predstavlja nove valjkaste ležajeve u priručniku za mašine za papir

 • Priča

  2016 април 20, 02:00 CET

  SKF predstavlja peto izdanje svog tehničkog priručnika za projektante, operatere i osoblje za održavanje mašina za papir.

  Geteborg, Švedska, 20. april 2016. godine: SKF je predstavio novu verziju svog specijalističkog priručnika za valjkaste ležajeve na mašinama za papir da bi pomogao industrijskim stručnjacima da maksimiziraju radni vek ležajeva. Sada u petom izdanju, tehnički priručnik je razvijen da bi pružio neprocenjivo bogatstvo informacija i savete za one koji rade sa mašinama za papir, od projektanata i operatera, do osoblja za održavanje.

  Ovo najnovije izdanje priručnika obuhvata ažurirane informacije u skladu sa napretkom u dizajnu i performansama SKF ležajeva, i nudi smernice za izbor ležajeva specifičnih za primenu, za sve od dela za oblikovanje do kotura, u skladu sa promenama u nominalnim vrednostima dinamičkog opterećenja u poslednjih nekoliko godina. Kreiran od strane stručnjaka za ležajeve i specijalista za proizvode, takođe sadrži preporuke za procedure raspoređivanja, montaže, održavanje i podmazivanje za dodatno povećanje efikasnosti.

  „Naši priručnici za valjkaste ležajeve na mašinama za papir su pomagali industrijskim stručnjacima da maksimiziraju radni vek kroz optimizovanje montaže, procedura za održavanje i podmazivanje otkad je objavljeno prvo izdanje u 1964. godini“, objasnio je Filip Gaše, viši tehnički konsultant u SKF. „Sada u petom izdanju, on je ažuriran sa najnovijim dostignućima u proizvodnji papira i projektovanju ležajeva imajući u vidu nastavljanje da se pružaju najbolje prakse i vodeći saveti sektoru.“

  Publikacija u tvrdom povezu sa 270 strana poseduje važne promene od poslednjeg izdatog priručnika, koji je objavljen u 2011. godini i sadrži nove odeljke o kritičnim pitanjima za osoblje fabrike, kao što su analiza suštinskog uzroka kvara i reparacija ležajeva. Priručnik nudi ažurirane i proverene savete o preporukama za podešavanje ležajeva i maksimalan sadržaj vode u tečnom mazivu, dok novi materijal osigurava da postoje informacije o primenama koje nisu bile obuhvaćene u prethodnim izdanjima priručnika uključujući prese za premazivanje, valjke za širenje i koturače za žičanu užad, na primer.

  Ostali dodaci uključuju jednačine za kalkulacije opterećenja ležaja kotura i informacije o metodu SensorMount za montiranje ležajeva sa konusnim otvorima da bi se osigurale optimalne performanse prilikom korišćenja najnovijih inovacija u industriji papira i SKF tehnologija. On je takođe više fokusiran na krajnjeg korisnika nego bilo kada pre.

  Priručnik za valjkaste ležajeve za mašine za papir je dostupan na engleskom jeziku, bilo u prodajnim centrima SKF ili se može preuzeti iz onlajn biblioteke Centra za učenje ovde.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Sabine Hergenröder, +46 31 337 6418, +46 705 77 6418, sabine.hergenroder@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta.
  Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (79.6 KB)

SKF logo