SKF predstavlja komplet za praćenje stanja zasnovan na pomorskoj ruti na sajmu Posiodonia 2016

 • Priča

  2016 јун 09, 10:00 CEST

  SKF će iskoristiti sajam Posidonia 2016 (Atina, 6. – 10. jun) za predstavljanje svog novog SKF Marine CM Route Kit - kompleta za praćenje stanja na pomorskoj ruti, koji je projektovan da smanji zastoje flote i poboljša efikasnost kroz omogućavanje prediktivnog održavanja u primenama u celom sektoru.

  Geteborg, Švedska, 9. jun 2016. godine: Kompanija SKF je lansirala sofisticirani sistem za praćenje stanja s mogućnošću povezivanja u oblaku radi smanjenja zastoja u radu i povećanja pouzdanosti flota kroz omogućavanje prediktivnog održavanja u pomorskom sektoru. Komplet za praćenje stanja zasnovan na pomorskoj ruti koji se po prvi put predstavlja na sajmu Posidonia, obuhvata sve alate potrebne za primenjivanje pouzdanih tehnika praćenja stanja na brodovima i omogućava brodskim operaterima da usvoje integrisani pristup ka održavanju zasnovanom na stanju na celoj njihovoj floti.

  Komplet, koji obuhvata SKF Microlog ručni uređaj za praćenje i namenski pomorski softver sa tipičnim modelima pomorske opreme, može da se koristi na svim vrstama plovila, kao i za platforme na morskoj pučini da bi se prikupljali podaci o stanju mašina i komponenti. Za svako sredstvo će se proceniti ukupni nivoi vibracija i moći će da se identifikuju mogući problemi, kao što su neizbalansiranost, odstupanja, habanje, mehanička slaba povezanost, i nedostaci ležajeva i prenosnika

  Podaci o merenjima se sigurno prenose preko satelita na SKF One Global Cloud, gde stručnjaci tima daljinske dijagnostike kompanije SKF Condition Monitoring (CM) mogu da preuzmu i analiziraju podatke o sredstvima u okviru njenih konsultantskih usluga održavanja. Osim toga, glavni inženjer i rukovodilac mašinskog parka lako mogu pristupiti svim podacima, zatvarajući petlju i uključujući posadu u proces održavanja zasnovanog na stanju.

  Rezultati stručne analize SKF CM su radnje koje se preporučuju za potrebno održavanje koje se šalju inženjeru da bi preduzeo odgovarajuće radnje i omogućio da sredstva rade nesmetano i efikasno.

  Uvođenjem dugoročnih tehnika za praćenje i procenu efikasnosti mašina, SKF Marine CM Route Kit omogućava stručnjacima u ovoj industrijskoj grani da usvoje centralizovan program prediktivnog održavanja za svoje cele flote. Kroz detekciju stanja mašina koje dovodi do kvarova, proaktivan rad na popravkama se može obavljati u dužim intervalima održavanja, mogu se eliminisati potencijalni kvarovi i obezbediti dosledno visoka operativna sigurnost, uz istovremeno povećanje radnog veka i znatno smanjenje troškova popravki. Osim toga, moguće je da se koordiniraju servisiranje i snabdevanje rezervnim delovima da bi se ostvarile dodatne uštede.

  Pogledajte SKF na sajmu Posidonia 2016: Hala 2, štand broj 2.409

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (3.4 MB)

SKF logo