SKF prikazuje stručnost u pomorstvu na SMM 2016

 • Priča

  2016 јун 16, 10:00 CEST

  Na sajmu SMM 2016 (Hamburg, 6.-9. septembar), SKF će prikazati svoje brojne inovacije u pomorstvu, uključujući i dva nova lansiranja proizvoda: novi dizajn Simplex ležaja za središnju osovinu; i SKF poklopac dinamičkog stabilizatora - Dynamic Stabilizer Cover (DSC).

  Geteborg, Švedska, 16. jun 2016. godine: SKF će predstaviti dva nova proizvoda na sajmu SMM dok prikazuje širok spektar svojih najnovijih ponuda za pomorski sektor.

  Prvi novi proizvod koji se predstavlja je redizajnirani Simplex ležaj središnje osovine, koji može da se montira na SKF Vibracon klinove – samonivelišuće klinove, s mogućnošću podešavanja visine i koji se mogu ponovo koristiti, a koji se koriste za montažu svih vrsta rotacionih ili kritično poravnatih mašina.

  Simplex ležajevi za središnju osovinu imaju kratku dužinu čahure i mogu se precizno poravnati da bi se izbeglo ivično opterećenje. Oni su specijalno razvijeni za liniju osovina brodskih pogonskih sistema. Ova najnovija verzija ima novi dizajn kućišta koji poseduje smanjenu težinu i kompaktnost radi jednostavne montaže i održavanja.

  Drugi novi proizvod koji se predstavlja je poklopac dinamičkog stabilizatora - Dynamic Stabilizer Cover (DSC), koji zatvara trup SKF stabilizatora peraja koji mogu da se uvlače. DSC se sastoji od dva jastuka koji mogu da se naduvaju, a koji su pričvršćeni na kutiji stabilizatora peraja. Ako stabilizator nije u upotrebi, jastuci su naduvani vazduhom pod visokim pritiskom da bi se zatvorio trup. Ovo poboljšava profil protoka i smanjuje potrošnju goriva. Da bi se stabilizatori uveli u upotrebu, jastuci se ispumpavaju – omogućavajući stabilizatoru peraja da se pomeri pored – a onda se ponovo napumpavaju, da bi se ponovo zatvorio trup.

  Drugi novi proizvodi koje je SKF lansirao tokom godine i koji će biti izloženi na sajmu SMM uključuju Turbulo plutaču za mulj – mehanički uređaj koji razdvaja ulje i vodu, eliminišući ručno pražnjenje. Takođe će biti prikazan SKF komplet za praćenje pomorskog stanja – sofisticirano rešenje za praćenje stanja i za održavanje na osnovu stanja koje ima mogućnost povezivanja sa oblakom radi smanjenja zastoja u radu i povećanja pouzdanosti flota. Osim toga, kompanija će predstaviti svoj sistem za ekološko praćenje koji osigurava usklađenost sa ekološkim propisima za snimanje i mapiranje podataka za emisije brodova - SKF BlueMon.

  Mnogi od ovih i drugi eksponati će biti podržani studijama slučajeva, da bi se bolje ilustrovalo kako oni mogu da pomognu u ispunjenju potreba kupaca.

  Posetite SKF na sajmu SMM 2016: Hala A1, štand br. 210

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (3.7 MB)

SKF logo