SKF otvara fabriku za rešenja za zaptivanje u Meksiku

2016 март 30, 09:00 CEST

Geteborg, 30. mart 2016. godine: Kompanija SKF je danas najavila otvaranje novoizgrađene fabrike za rešenja za zaptivanje u gradu Zapopan, Meksiko. Novo postrojenje se nalazi u blizini postojeće fabrike Grupe za rešenja za zaptivanje u Gvadalahari, čime omogućava dalje širenje proizvodnje, uglavnom za proizvođače originalne opreme za automobile u Severnoj Americi.

Stefan Le Munije, predsednik, Automobilsko tržište i vazdušno kosmički program, kaže: „Naše širenje u Meksiku nam omogućava da nastavimo razvijanje našeg poslovanja sa zaptivačima širom Severne Amerike. Kombinovanje savremenih proizvodnih tehnologija sa našom postojećom logističkom infrastrukturom u regionu će doprineti poboljšanju efikasnosti proizvodnje, kao i nivoima usluga za naše klijente.“ 

Ulaganje u Zapopan je deo tekućih napora Grupe da bolje iskoristi svoja proizvodna sredstva. Proizvodnja u novoj fabrici će se pojačati tokom narednih šest meseci. Istovremeno, proizvodnja će biti prebačena iz fabrike Grupe u Hobartu, Oklahoma, koja je u procesu zatvaranja.

Shodno ambicijama Grupe da smanji uticaj svog poslovanja na životnu sredinu, nova fabrika će biti sertifikovana u skladu sa LEED standardom.

Aktiebolaget SKF
(obj.)

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
ŠTAMPA: Teo Kjelberg, direktor, Odnosi sa štampom
tel: 46 31 337 6576, mobilni telefon: 46 725-776576, e-pošta: theo.kjellberg@skf.com

ODNOSI SA INVESTITORIMA: Patrik Stenberg, rukovodilac Odeljenja za odnose sa investitorima
Patrik Stenberg, 46 31-337 2104; 46 705-472 104; patrik.stenberg@skf.com

SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Potpuno saopštenje u PDF formatu (1.2 MB)

SKF logo