SKF izlaže inovativne priobalne tehnologije na ONS 2016

 • Priča

  2016 јун 16, 13:00 CEST

  SKF ima impresivne rezultate u podršci globalnoj industriji nafte i gasa, i prikazaće širok spektar svojih inovacija na ONS 2016.

  Geteborg, Švedska, 16. jun 2016. godine: Na sajmu ONS 2016, ofšor izložbi i konferenciji u Stavangeru, Norveška, SKF će istaći širok spektar ponuda koje mogu poboljšati efikasnost i pouzdanost u kopnenom i u pomorskom sektoru – koje se kreću od ležajeva i zaptivača za gornje pogone, do poboljšanih rešenja održavanja.

  SKF Enlight je sistem za prikupljanje podataka, analizu i podršku koji će pomoći kompanijama za dobijanje energije da prenesu onlajn svoje procese održavanja koji se baziraju na papiru. Dostupan kao aplikacija mobilnog uređaja, on pojednostavljuje pregled povezivanjem sa velikim brojem raznih senzora. Kada se prikupe, procesni podaci – zajedno sa fotografijama i video zapisima – mogu bežično da se učitaju direktno na SKF oblak i analiziraju.

  Na manifestaciji na ONS će biti inovativni dizajn konusnog valjkastog potisnog ležaja (TRThB), koji je projektovan da poboljša pouzdanost kritičnih sistema sa gornjim pogonom. TRThB je razvijen korišćenjem nove generacije napredne tehnologije simulacije, što je omogućilo SKF da optimizuje unutrašnju geometriju ležaja. Kombinovan sa novim tipom kaveza, modifikovani dizajn valjka i korišćenje posebno obrađenih površina ležaja, smanjili je trenje na minimum, pomogli da se produži vek podmazivanja, čak i pri ekstremnim temperaturama, a povećali nominalno opterećenje i otpornost na udare. SKF predviđa da će TRThB pomoći da se produži operativni vek gornjih pogona, uz smanjenje operativnih troškova.

  Kompanija SKF je takođe razvila specijalni zaptivač koji se može lakše montirati na bušotinske glave. Sigurnosni T-zaptivač – kojeg je patentirao SKF,– ima mali ‘urez’ koji osigurava ispravnu instalaciju i smanjuje šansu od oštećenja. Proizvod se sada testira za punu upotrebu u industriji nafte i gasa. Drugi zaptivači iz proizvodnog programa SKF koji se prikazuju na manifestaciji ONS 2016 uključuju novi asortiman zaptivača S i FS, koji su u potpunosti testirani prema standardima API 6A-17D neophodnim za upotrebu kod bušotinskih glava.

  Drugi izdvojeni proizvodi na izložbi ONS uključuju najnovije S2M aktivne magnetne ležajeve kompanije SKF, koji koriste istu tehnologiju kao i prvi ikada napravljen projekat podmorskog kompresora. Ove beskontaktne uređaje pokreću napredni elektromagneti, koji generišu radijalne i aksijalne sile da levitiraju središnju osovinu i omogućavaju joj da se okreće bez trenja. Integrisani sistem kontrole aktivno prati i kontinuirano podešava struju da bi održao položaj osovine. Ovo stvara uređaj koji nudi izuzetno visoke nivoe preciznosti i stabilnosti, čak i pri ekstremnim brzinama, što ga čini idealnim za zahtevne primene (na morskoj pučini, u podmorju, na obali). Zahvaljujući iskustvu kompanije SKF sa preko 1000 instaliranih jedinica, Statoil je s poverenjem odredio SKF S2M aktivne magnetne ležajeve za njihov sistem kompresije podmorskog gasa u gasnom polju Åsgard, koji sada radi na 300 m ispod morske površine Severnog mora.

  Na sajmu će biti i SKF ležaj sa prstenastom manžetnom, (uključujući Kaydon) i nova jedinica ležaja sa senzorom.

  SKF ležajevi sa prstenastom manžetnom MTE-324T se koriste kod gornjih pogona postrojenja za bušenje, kao i u drugim primenama, od dizalica do priključaka za podizanje, i poseduju kontaktni dizajn u 4 tačke. Oni podešavaju radijalna, aksijalna i moment opterećenja i imaju integrisane zaptivače za odolevanje kontaminaciji i produženje radnog veka.

  Nova jedinica ležaja sa senzorom je projektovana da smanji vreme zastoja unapređenjem praćenja i kontrole električnih motora, koji rade u teškim uslovima. Nova jedinica u sebi sadrži ojačanu tehnologiju senzora brzine u jednostavnom celovitom sklopu za lako naknadno postavljanje na terenu u gornje pogone postrojenja za bušenje ili za primene kod mašina za bušenje na platformama.

  ONS 2016 se održava u Stavanger Forumu u Stavangeru, Norveška od 29. avgusta do 1. septembra 2016. godine. Posetioci manifestacije mogu pronaći kompaniju SKF na štandu br. 960.

  Aktiebolaget SKF
  (obj.)

  Za dodatne informacije, kontaktirajte:
  Odnosi sa štampom: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svetski dobavljač ležajeva, zaptivača, mehatronike, sistema za podmazivanje i usluga koje uključuju tehničku podršku, održavanje i usluge za održavanje pouzdanosti, konsalting i obuku u oblasti inženjeringa. Kompanija SKF ima predstavništva u više od 130 zemalja i oko 17.000 distributera širom sveta. Godišnja prodaja u 2015. godini je iznosila 75 997 miliona švedskih kruna, a broj zaposlenih je bio 46 635. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak Grupe SKF.

 • Slika

Preuzmite komplet promotivnih materijala za medije

Komplet promotivnih materijala (2.2 MB)

SKF logo