Informacije o kolačićima

Kolačići
SKF-ova web stranica koristi kolačiće. Kolačić je dio podataka koji web stranica može poslati vašem pretraživaču, a koji se mogu sačuvati u vašem sistemu. SKF koristi kolačiće za koordinaciju informacija na našoj web stranici da što bolje odgovaraju vašim željama kao posjetioca stranice (kao npr. izbori jezika i države). Kolačići pomažu da prilagodimo podatke na web stranici u vašem sljedećem povratku na stranicu. Stavke kao što su korisničko ime, ako ste registrovani na web stranici, mogu biti sačuvani s kolačićem.

SKF kolačići
SKF web stranice koriste i prelazne i stalne kolačiće Prelazni kolačići su oni kolačići koji se zadržavaju u memoriji za vrijeme trajanje korisničke sesije na web stranici. Ovi kolačići ne ostaju u sistemu korisnika.

Stalni kolačići omogućavaju da vas naša web stranica prepozna kad god se vratite na web stranicu te da vrati postavke koje ste napravili u prethodnoj posjeti tako da ih ne morate postavljati u svakoj posjeti web stranici. Stalni kolačići se trajno čuvaju na klijentskom sistemu (tvrdom disku ili negdje drugdje), njihov životni vijek može biti od nekoliko sekundi pa da nekoliko godina. Primjeri gdje SKF web stranice koriste stalne kolačiće su da zapamte izbor jezika/države, pomoć u prikupljanju statistika te za pamćenje da li je korisnik već odgovarao na našu internetsku anketu.

Opcije
Ukoliko ne želite prihvatiti kolačiće sa SKF-ove stranice, možete: napustiti web stranicu, ili konfigurirati svoj preglednik da vas obavijesti kad primite kolačić (dajući vam mogućnost da odlučite da li ćete ga prihvatiti ili ne), ili da blokirate sav ili određeni sadržaj kolačića. Preglednik može izbrisati prethodno sačuvane kolačiće. Provjerite pomoć za preglednik koji koristite za informacije o tome kako postaviti rukovanje kolačićima. I ako ste isključili postavku preglednika koja dopušta upotrebu kolačića, i dalje možete pristupiti većem dijelu SKF-ovih web stranica.

SKF logo