Automobili i laki kamioni

Prijelaz na veću energetsku efikasnost

slika

Potaknuta sve većom informiranošću o zaštiti okoline i strožijim zakonima o emisiji, automobilska industrija prolazi kroz period promjena bez presedana. Kompjuterska tehnologija ulazi kod većine automobilskih sistema u područje upravljanja i nadzora. Novi materijali, kao lake legure, prelaze iz proizvodnje specijalnih automobila u širokonamjensku proizvodnju, dok nove tehnologije omogućavaju još veće smanjenje emisija.


Za one koji su uključeni u projektiranje motornih vozila i sistema, ove i druge promjene predstavljaju obećavajuće mogućnosti i složene izazove. Na osnovu svoje stručnosti u primjeni u automobilskoj industriji koja je starija od stoljeća, SKF može pomoći.

Niži CO2 – sad nudi i SKF

Razvili smo prve svjetske ležajne jedinice s glavčinom i prve korisnički dizajnirane uljne brtve za motore. Danas SKF nudi kompletan asortiman proizvoda i usluga koji smanjuju emisiju CO2, od ležaja i brtve do ležaja sa senzorom i kompletnih rješenja za pogonski sklop. Također nudimo i vlastiti softver koji može izračunati uštedu u CO2 za postojeće i buduće koncepte pogonskog sklopa.

Bez obzira šta je vaš izazov, SKF može pomoći u razvoju nove generacije izuzetno lakih rješenja niskog trenja s kojima ćete smanjiti emisiju, poboljšati efikasnost energije i biti konkurentni na tržištu stalnih i brzih promjena.

Svaka aplikacija ima svoje zahtjeve

Kliknite ovdje i saznajte detalje o rješenjima koja će zadovoljiti vaše posebne aplikacijske zahtjeve. Ovi podaci su trenutno dostupni samo na engleskom jeziku.
SKF logo