Industrijske pumpe

Izazovi modernih pumpnih sistema

Bilo da pokreće dostavu vode za piće, izvlači naftu sa dna okeana ili pretače agresivne tečnosti u hemijskim postrojenjima – moderno društvo zahtijeva pouzdane i efikasne pumpne sisteme.

Za današnje rukovaoce pumpama to znači nalaženje načina za smanjenje ukupnih troškova vlasništva uz istovremeno zadovoljavanje sve zahtjevnijih zakonskih odredbi zaštite okruženja. Izazov za proizvođače pumpi predstavlja povećanje vremena između zastoja uz optimizaciju potrošnje energije u cijelom radnom vijeku pumpe jer potrošnja energije nosi 45% ukupnih troškova vlasništva pumpe.

SKF može pomoći

Kao vodeći svjetski proizvođač ležaja i inženjerskih rješenja za pumpnu industriju, SKF radi u bliskoj suradnji s vodećim proizvođačima. Nudimo sve od inovativnih inženjerskih usluga u procesu projektiranja pa do sistema nadzora koji unaprjeđuju pouzdani rad na udaljenim, teško pristupačnim lokacijama.

Svaka aplikacija ima svoje zahtjeve

Kliknite ovdje i saznajte detalje o rješenjima koja će zadovoljiti vaše posebne aplikacijske zahtjeve. Ovi podaci su trenutno dostupni samo na engleskom jeziku.
SKF logo