Kamioni, prikolice i autobusi

Da li želite povećati svoju pouzdanost, održivost i profitabilnost? SKF-ovi završni sklopovi točkova nude 1.000.000 km i duži radni vijek!

Uz rastuće troškove za gorivo, putarine, vozače i obučene tehničare, vlasnici voznih parkova dobro znaju da je za zadržavanje profitabilnosti potrebno pronaći efikasnost u svakom dijelu svog poslovanja. Potreba vlasnika voznih parkova da povećaju vrijeme rada bez zastoja i smanje ukupne troškove rada (TCO) predstavlja i izazov i mogućnost za proizvođače kamiona, prikolica i autobusa. Pomažući vlasnicima i rukovaocima da riješe kritične probleme – pouzdanost, efikasnost i sigurnost – proizvođači mogu zauzeti vodeću tržišnu ulogu i osvojiti lojalnost kupaca koja se vremenom isplati. Razumljivo je da će vlasnici voznih parkova nagraditi proizvođače koji će im pomoći da ispune tijesne vremenske rokove isporuke, smanje troškove održavanja i izbjegnu neplanirane kvarove koji rezultiraju gubitkom profita, a ponekad i gubitkom kupca. Sposobnost korištenja resursa svojih pouzdanih tehničkih partnera postaje od sve kritičnije važnosti za proizvođače i prvostepene dobavljače koji pokušavaju riješiti primarne izazove konkurentne industrije.

SKF može pomoći

Uz decenije bliske saradnje sa vodećim proizvođačima kamiona i prikolica te njihovim dobavljačima dijelova, SKF razumije problem koji pokreće vaše poslovanje. Ovo razumijevanje je pojačano iskustvom oslanjanja na flotu koja djeluje globalno, što predstavlja kičmu odjela za usluge SKF Logistics Services. Od rođenja industrije kamiona, SKF ležaji postavili su zlatni standard za radne performanse mašina, sklopova zupčanika, pogonskih sklopova i završetaka točkova. Bili smo pioniri u puno industrijskih početaka, od primjene glavčina kamiona do naprednih sistema za brtvljenje koji su redefinisali očekivanja za radni vijek dijelova. SKF može primijeniti sistemski pristup dizajniranju da bi vas održao na čelu tehnologija u razvoju.

Svaka aplikacija ima svoje zahtjeve

Kliknite ovdje i saznajte detalje o rješenjima koja će zadovoljiti vaše posebne aplikacijske zahtjeve. Ovi podaci su trenutno dostupni samo na engleskom jeziku.
SKF logo