SKF pokreće obnovljeni tehnički priručnik za električne motore i generatore na sajmu Hannover Messe

2013 April 08, 08:00 CEST

Gothenburg, 7. april 2013: SKF danas najavljuje pokretanje novog, obnovljenog tehničkog priručnika pod nazivom: "Rolling bearings and seals in electric motors and generators" (Valjkasti ležaji i brtve za električne motore i generatore) posebno koristan za projektiranje industrijskih mašina te za krajnje korisnike.
Ovo je prvo ažuriranje od početnog SKF-ovog izdanja iz avgusta 2008. Ovo izdanje uključuje novo poglavlje, brtve u električnim mašinama kao i tehničke informacije o SKF-ovim rješenjima za sisteme ležaja, podmazivanju, oštećenjima ležaja, valjkastim ležajima u električnim mašinama, montaži ležaja, demontaži i provjeri motora te tolerancije i namještanje.

Za projektante industrijskih elektromotora i generatora ovaj priručnik nudi informacije potrebne za optimizaciju različitih kombinacija ležaja. Za stručnjake koji rade u raznim industrijama koje koriste elektromotore tu se mogu naći preporuke kako maksimalno produžiti radni vijek ležaja kroz ispravnu ugradnju, održavanje i podmazivanje.

Preporuke i sadržaj je građen na osnovu SKF-ovog iskustva stečenog tokom niza godina bliske saradnje s proizvođačima i korisnicima električnih mašina širom svijeta. Ovo iskustvo, zajedno s informacijama primljenim od naših kupaca, snažno utječe na razvoj proizvoda u SKF-u, vodeći tako ka uvođenju novih proizvoda i varijanti.

Posjetite SKF-ov paviljon na sajmu Hannover Messe, hala 22, štand B12 i pogledajte izložbu industrijskih elektromotora SKF-a i zatražite svoju PDF kopiju ažuriranog priručnika.

Aktiebolaget SKF
(publ)

Za dodatne informacije, molimo obratite se:
Nia Kihlström, SKF Group Communication, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com
Colin Roberts, SKF Group Communication; +31 30 6075608; +31 653 944 111; colin.roberts@skf.com


SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (7.3 KB)

SKF logo