Mreža SKF Tvornica rješenja proširuje efikasnost usluge na cijeli svijet

 • Priča

  2013 April 08, 08:00 CEST

  Gothenburg, 7. april 2013: SKF je proširio uslugu sa pet novih lokacija SKF Solution Factory otvorenih u 2012. Globalna mreža lokacija, koje nude znanje i resurse iz svih SKF-ovih tehnoloških platformi sada dostiže broj 21: od Moskve (Rusija) do Šangaja (Kina), Clevelanda (SAD) i Pertha (Australija).

  “Naši korisnici iz gotovo svake industrije traže od nas rješenje kako poboljšati svoju produktivnost i smanjiti troškove na održiv način. Kada se suoče sa novim problemom ili izazovom, ili kada im je potrebna pomoć s određenom mašinom, ili kada traže program upravljanja životnim vijekom za radna sredstva, SKF Solution Factory može kreirati prilagođena rješenja koja će riješiti njihove probleme.”, rekao je Vartan Vartanian, SKF Predsjednik Industrijska tržišta, Regionalna prodaja i usluge.

  Formiranjem namjenskih projektnih timova od stručnjaka iz područja pet tehnoloških platformi kompanije – ležaji, brtve, usluge, podmazivanje i mehatronika – SKF Solution Factory radi na smišljanju rješenja koje zatim dijeli globalno kroz mrežu svojih lokacija. Rastuća baza podataka rješenja pomaže korisnicima u postizanju boljih rezultata sa svoijm sredstvima te smanjenju ukupnih troškova vlasništva.

  Lokacije SKF Solution Factory omogućavaju korisnicima širom svijeta da postignu značajno poboljšanje efikasnosti. Belgijski Argex, koji kopa i peče glinu za građevinsku industriju, morao je zamijeniti nepouzdane klizne ležaje u jedinicama sa hodnim valjčićima. SKF je isporučio ne samo ležaje nego i hodne valjčiće i osovine, kućišta i osnovne ploče te SKF-ov sistem za automatsko podmazivanje. Ovo rješenje smanjilo je potrošnju energije u rotacijskim pećima za 10% uz povećanje sigurnosti za radnike. Slično tome, SKF Solution Factory pomogao je kompaniji Allied Mills, jednom od glavnih mlinova za hranu u UK, da razvije strategiju za poboljšanje pouzdanosti koja će smanjiti neplanirane zastoje i održati stalan kvalitet proizvoda.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije, molimo obratite se:
  Nia Kihlström, SKF Group Communication, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com
  Colin Roberts, SKF Group Communication; +31 30 6075608; +31 653 944 111; colin.roberts@skf.com


  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2012 iznosio je 64.757 milijarde švedskih kruna, a broj zaposlenih bio je 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


 • Video

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (8.7 MB)

SKF logo