Novi SKF CE dvoredni kuglični ležaji sa kosim dodirom sada su dostupni

 • Priča

  2013 November 18, 14:00 CET

  Gothenburg, 18. novembar 2013: SKF je objavio da su razvili novi, troškovno efikasan, dvoredni kuglični ležaj s kosim dodirom prikladan za aplikacije kod kamiona i u poljoprivredi gdje je robustna i pouzdana izvedba od presudnog značaja - obuhvatajući sve od remenica, glavčina ventilatora i sijačica pa do drljača i drugih poljoprivrednih priključaka.

  Ovaj ležaj je nedavno predstavljen na Poljoprivrednom sajmu u Hannoveru u Njemačkoj.

  Novi SKF-ovi CE dvoredni kuglični ležaji s kosim dodirom su dostupni u serijama 32 i 33 sa prečnikom otvora od 20 do 50 mm. Ovaj ograničeni asortiman CE ležaja omogućuje SKF-u da ponudi svojim kupcima troškovno efikasno rješenje za neke specifične aplikacije. CE ležaji su standardno opremljeni kavezima od poliamida ojačanim staklenim vlaknima koja ostvaruju manje trenje i buku. Opcionalno su dostupni s kavezima od presanog čelika. 

  SKF-ovi CE dvoredni kuglični ležaji sa kosim dodirom dostupni su kao otvoreni i zatvoreni (gumenim brtvama ili metalnim štitnicima). Obje izvedbe (otvorena i zatvorena) su svojim dimenzijama zamjenjive i imaju iste mogućnosti podnošenja velikog opterećenja.

  Zabrtvljeni CE ležaj ima čelikom ojačane brtve od Nitrile Butadiene gume (NBR) koje ostvaruju blagi kontaktni pritisak na unutrašnji prsten ležaja kako bi efikasno zadržala sredstvo za podmazivanje i spriječila ulaz onečišćenja. Zabrtvljeni CE ležaji imaju nižu ograničavajuću brzinu nego što je to kod otvorenih i zaštićenih ležaja zbog dodatnog trenja koje stvara brtva.

  Zaštićeni CE ležaji imaju metalne štitnike koji ulaze u otvor unutrašnjeg prstena ležaja kako bi se ostvarilo dobro zadržavanje sredstva za podmazivanje i smanjio ulazak nečistoća. Zaštićeni CE ležaj ima isto ograničenje brzine kao i otvoreni ležaji. 

  Zabrtvljeni i zaštićeni CE dvoredni kuglični ležaji s kosim dodirom standardno su napunjeni poliurea mašću (GXN) visokih radnih karakteristika.

  Otvoreni i zabrtvljeni CE ležaji dostupni su u klasi aksijalne zračnosti Normal (CN). Zabrtvljeni i zaštićeni ležaji dostupni su u klasama zračnosti većoj od Normal (C3).


  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Monique Turner, +1 267 436 6836, +1 610 613 0386, Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.575 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.


 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (1.6 MB)

SKF logo