Produžite radni vijek vjetroturbine sa SKF-ovim Podmazivanjem baziranim na trenutnom stanju

 • Priča

  2013 November 19, 09:00 CET

  Aktivnim kombinovanjem podmazivanja i sistema nadzora stanja (CMS), SKF-ovo podmazivanje na osnovu trenutnog stanja (SKF Condition Based Lubrication) automatski dodaje sredstvo za podmazivanje u ležaje vjetroturbine, produžujući joj tako radni vijek.

  Gothenburg, 19. novembar 2013: SKF pokreće Podmazivanje bazirano na trenutnom stanju koje omogućuje daljinsko i automatsko podmazivanje teško pristupačnih sistema ležaja vjetroturbina, eliminirajući tako potrebu da servisni inženjer na licu mjesta ručno podmazuje ležaje.

  SKF Condition Based Lubrication je program koji omogućuje povezivanje nadzora stanja (SKF WindCon) i SKF-ovog ili Lincoln sistema za podmazivanje (SKF Windlub). Kao reakcija na probleme koje uoči CMS sistem, SKF-ovo podmazivanje na osnovu stanja omogućuje da pumpa za podmazivanje pokrene dodatne cikluse podmazivanja na već postojeće vremenski bazirane cikluse Stručnjak za podmazivanje na osnovu stanja može podesiti odgovarajuća podešavanja alarma koje će pokrenuti dodatne cikluse podmazivanja.

  SKF-ovo podmazivanje na osnovu stanja omogućuje da sistem SKF WindCon nadzire pumpe i komponente za podmazivanje, uključujući status pumpe i nivo masti za podmazivanje. Ako se otkriju kvarovi kao prazne ili blokirane pumpe ili pokidane linije za dobavu, rukovaoci odmah dobijaju obavještenje.

  “Kao dopuna na već planirano ulaganje u sisteme podmazivanja i CMS, SKF Condition Based Lubrication predstavlja dodatak koji značajno utječe na troškove.”, izjavio je Harry Timmerman, Voditelj za proizvod, SKF WindCon. “Na taj način on spaja dva sistema u jednu novu i jedinstvenu funkciju koja dopušta da režim podmazivanja reaguje na mjerenja dobijena sistemom SKF WindCon CMS.”

  Ovo rano otkrivanje grešaka u podmazivanju u zajedničkom radu s automatskim podmazivanjem prirodno će ukloniti nepotrebna i neugodna održavanja, a što je izuzetno važno u aplikacijama na moru. Također će smanjiti vrijeme zastoja i gubitak proizvodnje dok se čeka na intervenciju, produžiti radni vijek turbina na vjetar te smanjiti rizik od pojave lančanih kvarova.

  Svi SKF proizvodi za industriju vjetra dio su portfolija SKF BeyondZero.*

  *Portfelj proizvoda SKF BeyondZero sadrži proizvode sa značajnim unaprjeđenjima koja povoljno utiču na životnu okolinu. Da bi bili uključeni u portfelj SKF BeyondZero, SKF proizvodi, servisne usluge i rješenja moraju imati svojstva koja značajno doprinose zaštiti čovjekove okoline. <2 />


  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2012. godinu iznosila je 64.757 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (528 KB)

SKF logo