SKF-ov teleskopski stup pomaže proizvođačima originalne medicinske opreme da poboljšaju svoju prodaju

 • Priča
  SKF-ov teleskopski stup CPMT
  SKF-ov teleskopski stup CPMT

  2014 March 05, 09:00 CET

  Gothenburg, Švedska, 5. mart 2014: SKF je lansirao teleskopski stup za pomjeranje medicinske opreme koji će omogućiti proizvođačima originalne opreme da ponude veće kapacitete opterećenja i veće brzine za hirurške stolice i stolove u odnosu na prethodne modele. SKF-ov teleskopski stup serije CPMT pomaže proizvođačima originalne opreme da povećaju svoju prodaju tako što će moći ponuditi opremu koja ispunjava tržišne zahtjeve i povećava protok pacijenata u prezaposlenim zdravstvenim centrima.

  SKF-ov teleskopski stup serije CPMT trodijelni je teleskopski stup koji nudi male dužine u uvučenom stanju (320 mm) u kombinaciji sa dužim hodom nego kod ranijih modela. Kod hirurških stolica niska visina poboljšava pristupačnost za pacijenta ne ugrožavajući visinu u potpuno izvučenom stanju potrebnu za kliničke zahvate. Velika brzina podizanja (do 34 mm/s) omogućava brže postavljanje koje poboljšava kliničku efikasnost. Ključne prednosti uključuju i podnošenje velikih opterećenja koje je posebno važno za proizvođače hirurških stolova. Dodatno, stup nudi proizvođačima originalne opreme veliku mogućnost fleksibilnosti, kao mogućnost konfiguracije za velika ofset opterećenja kojom se ostvaruje veća krutost te podesivi navoji na vanjskoj površini koji omogućuju postavljanje dodatne opreme.

  “Klinike su danas pod stalnim opterećenjem da održavaju stalno rastuće troškove zdravstvene njege ujednačenim tako što će pružiti brži protok pacijenata, a što naš teleskopski stup omogućuje. Teleskopski stupovi olakšavaju proizvođačima medicinske opreme da zadovolje trend tržišta za podnošenje većih težina pacijenata, koje ne samo da zahtijeva podnošenje većih opterećenja za stolove i stolice, nego i lakši pristup. Ova potreba, praćena sve oštrijim regulatornim propisima, iziskuje da oprema za podizanje ispunjava dodatne radne zahtjeve.”, rekao je Andreas Druegemoeller, Globalni industrijski menadžer za Medical & Health Care u SKF-u. 

  SKF-ov teleskopski stup donosi konkurentnu prednost proizvođačima originalne opreme pružanjem većih kapaciteta opterećenja i brzine podizanja u dijelovima koji gotovo da ne trebaju održavanje tokom radnog vijeka.


  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
  Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2013. godinu iznosila je 63.597 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 48.401. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.


 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (1.7 MB)

SKF logo