SKF TKTL 40 donosi sigurnije i efikasnije mjerenje temperature

 • Priča

  2014 March 10, 14:00 CET

  SKF je pokrenuo proizvodnju SKF TKTL 40 - prijenosnog infracrvenog termometra koji bilježi temperaturu uz video ili fotografski snimak te tako omogućuje efikasnije mjerenje na daljinu.

  Gothenburg, Švedska, 10. mart 2014: SKF je pokrenuo proizvodnju SKF TKTL 40 - prijenosnog, izuzetno laganog, višenamjenskog instrumenta za daljinsko mjerenje temperature. SKF TKTL 40 je jedini infracrveni termometar u svojoj klasi koji može snimati fotografije i video prikazujući izmjerenu temperaturu te tako omogućavajući inženjerima lakše i sigurnije mjerenje površinske temperature. 

  Neuspijevanje otkrivanja abnormalnih temperatura može dovesti do neplaniranih zastoja u radu mašine, dok visoke temperature mogu izazvati oštećenje maziva i samog ležaja. SKF TKTL 40 donosi tehničarima precizan i jednostavan za upotrebu termometar koji će spriječiti ove pojave i sigurno izmjeriti temperaturu.

  "SKF-ov infracrveni termometar TKTL 40 izuzetno je univerzalan instrument koji koriste tehničari u održavanju i stručnjaci u području grijanja, hlađenja i klimatizacije. Imajući mogućnost snimanja videa i fotografije, termometar TKTL 40 omogućuje da se očitavanja pregledaju i podijele s drugima, pomažući tako cijelom timu da vizuelno nadgleda trenutnu situaciju.”, izjavio je Jens Kammann, SKF-ov menadžer za proizvod.

  SKF TKTL 40 omogućuje istovremeno mjerenje i prikaz brojnih parametara u okruženju, što ovaj uređaj čini savršenim rješenjem za stručnjake u grijanju, hlađenju i klimatizaciji. Sve izmjerene vrijednosti, uključujući radno okruženje kao što su temperatura okoline, temperatura tačke kondenzacije, te vrijednost temperature po vlažnom termometru kao i relativna vlažnost, mogu se sačuvati, naknadno pregledati i eksportirati na računar. 

  Uz omjer udaljenosti do tačke od 50:1, SKF TKTL 40 može očitati temperature na jako malim površinama i na velikim udaljenostima mjerenja, a korisnički podesivi koeficijenti emisivnosti od 0,1 do 1 omogućavaju tačno mjerenje većine površinskih temperatura. Korisnik jednostavno nacilja i pritisne okidač i temperatura se prikazuje na ekranu, dok dvije laserske tačke pokazuju ciljano područje mjerenja. Dodatno, TKTL 40 ima ugrađenu sondu te omogućava simultano mjerenje temperature direktnim kontaktom i infracrvenim zracima.

  SKF TKTL 40 nudi veliki opseg infracrvenog mjerenja temperature od -50 do +2300 °C. Kontaktno mjerenje se može vršiti na opsegu temperature od -50 do +1370 °C . 

  Termometar je opremljen pozadinski osvijetljenim ekranom, dvostrukim laserskim nišanom, konektorom za K-tip sondu i jasnim LED osvjetljenjem, dopuštajući tako da se predmet jasno vidi i u slabo osvijetljenom okruženju. Funkcija evidencije podataka može se koristiti za vizualizaciju temperaturnih promjena u vremenu, a korisnik može odabrati visoke ili niske nivoe alarma uz zvučne signale upozorenja. Da bi se produžio radni vijek, korisnik može odabrati funkciju automatskog isključivanja koja optimizira radni vijek baterije na punjenje. Uređaj se isporučuje u čvrstoj torbi za nošenje. SKF TKTL 40 je također jedan od nekoliko sličnih termometara koji se isporučuje sa sondom za kontaktno mjerenje temperature.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:
  Za odnose sa javnošću: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Godišnja prodaja za 2013. godinu iznosila je 63.597 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 48.401. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (11.2 MB)

SKF logo