SKF pokreće Citroen C4 Cactus i Peugeot 2008

 • Priča

  2015 March 19, 14:00 CEST

  Gothenburg, 19. mart 2015: SKF isporučuje PSA Grupi ležajne jedinice za glavčinu točka za prednje i stražnje točkove, ležajne jedinice za MacPherson ovjese, ležajne jedinice za kvačila, brtve za motor kao i određene ležaje za mjenjače za najnovije modele Citroen C4 Cactus i Peugeot 2008.

  Virgine Dinca, Rukovodilac odjela za strateške partnere, Automobilsko tržište, je izjavio: “Najnoviji mali terenci su dizajnirani za zaista impresivne mogućnosti. SKF će te modele opremati sa nekoliko rješenja koja će pomoći ispunjenju zahtjeva za povećanje snage motora uz istovremeno poboljšanje iskorištenja goriva i smanjenja emisije CO2. SKF je već dugi niz godina partner sa PSA Grupom i uspješno je isporučio vrijedna rješenja koja optimiziraju upravljanje vozilom i ekonomičnost potrošnje goriva.”

  Ovi mali terenci opremljeni su ležajnim jedinicama za glavčinu točka i ležajnim jedinicama za MacPherson ovjese koji optimiziraju vožnju u različitim uslovima. Brtve za ventil motora te PTFE brtve za koljenasta vratila pomažu u ostvarivanju ciljeva vezanih za opće smanjenje potrošnje goriva i redukciju emisije CO2. SKF-ov poseban dizajn ležajnih jedinica kvačila montiranih u ručne mjenjače ostvaruje konstantan "najbolji u klasi" odgovor tokom cijelog svog radnog vijeka.

  Aktiebolaget SKF
  (publ)

  Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: Za odnose sa javnošću:
  Monique Turner, +1 267 436 6836; +1 215 801 8722; Monique.Turner@skf.com

  SKF je vodeći svjetski dobavljač za ležaje, brtve, mehatroniku, sisteme podmazivanja i usluge koje uključuju tehničku podršku, održavanje i pouzdanost, inženjerska savjetovanja i obuku. SKF je predstavljen u više od 130 država i ima oko 15.000 distributerskih lokacija širom svijeta. Obim prodaje u 2014 iznosio je 70.975 milijardi švedskih kruna, dok je broj zaposlenih bio 46.775. www.skf.com 

  ® SKF je registrovani zaštitni znak SKF Group.
  ™ BeyondZero je zaštitni znak SKF Group.

 • Slika

Preuzmi komplet za štampu

Komplet za štampu (5.0 MB)

SKF logo