Индустриски пумпи

Денешни предизвици за системите за пумпање

Без разлика дали станува збор за преместување на општински водовод, црпење нафта од дното на океанот или сифонско одведување агресивни течности во хемиските постројки – денешното општество има потреба од стабилни и ефикасни системи за пумпање.

За денешните корисници на индустриски пумпи, тоа значи наоѓање начини за намалување на вкупниот трошок за сопствеништво, истовремено придржувајќи се кон сè построгото законодавство за заштита на животната средина. Предизвикот за производителите на пумпи е да се зголеми средното време меѓу дефектите, истовремено оптимизирајќи ја потрошувачката на енергија во текот на целиот животен циклус на пумпата, бидејќи енергијата сочинува 45% од вкупните трошоци за сопствеништво на пумпата.

SKF може да помогне

Како водечки светски добавувач на лежишта и инженерски решенија за индустријата за пумпи, SKF тесно соработува со водечките производители. Нудиме сè, од иновациски инженерски услуги во процесот на дизајнирање, до системи за следење на состојбата кои овозможуваат стабилно работење во оддалечени, тешко пристапни локации.

Секоја апликација има свои барања

За да најдете информации околу решенијата за вашите конкретни апликации, кликнете овде. Имајте предвид дека овие информации во моментов се достапни само на англиски јазик.
SKF logo