Прибор со хомокинетички зглоб

30 години искуство во производството на хомокинетички зглобови

Најголем кошмар на секој возач е возилото да го остави на пат.

Причина за прекумерната бучава и вибрации може да биде монтажата на истрошени или неквалитетни хомокинетички зглобови, што резултира со намален работен век, па дури и ненадеен дефект. Нема простор за такви грижи со комплетите со хомокинетички зглобови на SKF, дизајнирани и произведени според прецизни стандарди за квалитет на оригинална опрема.

Комплетот содржи:

  • Хомокинетички зглоб
  • Заштитна гума и стеги
  • Дополнителни компоненти, како што се еластични прстени, претходно склопени поклопци за заштита од прав, подлошки и дистанцери
  • Навртка за тркало или шраф за тркало за да се осигури безбедноста на автомобилот
  • Кесички со мазиво
  • Упатства за монтажа
SKF logo