Фосфатизиран хомокинетички зглоб

Положбата на хомокинетичкиот зглоб го изложува на многу влијанија и постојано е во допир со вода и нечистотија што може да доведе до корозија на површината на хомокинетичкиот зглоб.
Кородираните хомокинетички зглобови ќе доведат до несоодветно заптивање на гумената манжетна што може да предизвика навлегување на надворешни честички во неа, а со тоа и во хомокинетичкиот зглоб. Кородираниот хомокинетички зглоб може да го оштети и ABS прстенот.

Повеќето хомокинетички зглобови на SKF се фосфатизирани. Фосфатизирањето е процес на локална обработка со цинк за спречување на рѓосувањето. Обработката резултира со темно-сива боја на хомокинетичкиот зглоб и обезбедува подолг работен век на производот, дури и во најзагадената средина.
SKF logo