Комплет за карданско вратило

SKF е сигурен добавувач од кој може да се набави сè кога станува збор за решенијата за трансмисијата.

Карданските вратила ја пренесуваат снагата до тркалата. Дефектот на карданското вратило би можел буквално да ве застане во место, но и да ја компромитира безбедноста преку загубата на полезните ефекти од моторното кочење. Комплетите со карданско вратило на SKF се испорачуваат со сите компоненти потребни за соодветна поправка, а сето тоа во една погодна кутија. Секој комплет содржи претходно склопено карданско вратило, внатрешни и надворешни хомокинетички зглобови, гумени манжетни, стеги, навртки и маст.
SKF logo