Комплет со ребрест ремен и заптивки за мотор

Кај многу возила со голема километража и висока експлоатација, логично е да се заменат заптивките за моторот кога се поставува нов ребрест ремен. Ако старите заптивки почнат да протекуваат, клиентот повторно ќе треба да плаќа трошоци за работна рака за инсталацијата. Ако врз ременот протече масло, можно е да биде потребен нов ремен. 
Овие проблеми се спречуваат лесно со комплетите со ребрест ремен и заптивки за мотор на SKF. Комплетите содржат сè што е потребно за завршување на работата, вклучително и висококвалитетни компоненти што ги исполнуваат или надминуваат спецификациите за оригинална опрема, како што се заптивките од тефлон (PTFE), кога можат да се применат. Тие се достапни и во асортиманот што ги опфаќа повеќето популарни модели, како и во 90-те комплети за азискиот возен парк.
SKF logo