Заптивка

Лежиштето е добро колку што е добра заптивката што го штити. SKF произведува сопствени заптивки уште од 1878 година, а денес испорачува целосен асортиман заптивки за тркала изработени од најновите материјали од еластомер и дизајни на усни со кои средствата за подмачкување остануваат внатре, а нечистотиите надвор.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Никогаш не употребувајте повторно заптивка што била извадена од главчина.
Секогаш користете нова заптивка.
SKF logo